Thursday, 19 February 2009

~Alhamdulillah,Satu Anugerah~

nie la offer letter sy..alhamdulillah


Assalamualaikum & Salam Sayang Semua...
Alhamdulillah bertemu lagi di entry kai nie..melalui hari ni buat sy teringat satu kata2 yg terasa kena dgn diri.. "Kadang² Allah sembunyikan matahari.. Dia datangkan petir dan kilat.. kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar.. Rupa²nya.. Allah nak hadiahkan kita Pelangi..." Alhamdulillah,hari ni membuatkan sy rasa syukur yg teramat..selepas melaui pelbagai dugaan,cabaran dan sindiran,hari ni ALLAH memberi saya satu hadiah yg amat istimewa...hanya ucapan syukur saya panjatkan..Alhamdulillah..Kalian mesti tertanya apa yang mebuat saya terlalu gembira dan memanjatkan rasa penuh syukur pada ALLAH...Nak tahu x??? ok tgk pic kat atas tu..kalian pasti tahu kenapa...Alhamdulillah..

wah happynyer..hehehe..alhamdulillah


Seawal pagi td sy telah bgn pas zariel kecoh2,amir cpt bgn..dh nk cerah dh nie..hehhe..sy harus ke shah alam hari ini..janji temu yg telah tertangguh sekian lama harus saya penuhi hari ini...bukan niat saya untuk menagguhkan pertemuan itu tetapi sepangjang dua minggu lalu sy melalui pelbagai masalah..Alhamdulillah satu persatu ALLAH permudahkan...Dan hari ini sy x bisa untuk tangguh lagi..tak elok rasanya buat org tertunggu kita..Tp agak hairan,Pn Noraiza masih menuggu saya..pa la yg ada pada sy sgt..seorang insan biasa sahaja..Mungkin takdir ALLAH yg menemukan saya dan rezeki saya telah ditakdirkan disitu.Alhamdulillah...
Selepas ambil file sy dr kak iza(thanks akak), sy dan zariel terus balik dan bersiap dan mcm biasa sy selalu lambat..hehhe..sian zariel..dia kwn sy yg paling paham sy..byk yg kami lalui bersama..susah senang kami kongsi sama2..kalu nangis pon sama2 jg..hmm thanks tau zariel..ok selepas siap kami ke perhentian Bas,dan seperti dijanjikan Masayu menjemput sy dan zariel..Sbnrnya sy hanya nk naik Public Transport tp Masayu da nk mntk tlg zariel decorate something..so dia yg mntak nk jemput coz lpas jmpa Pn Noraiza kami akan ke kedai Cake Masayu..Mas just drop kitorang kt Komuter Station..Dr situ kami terus ke Shah Alam..




@ Al-ikhlas Cambridge Centre...


Sampai je Shah Alam,sy terus call seorang kakak nie, g tau yg saya dh smpai..Pastu dia pon bg direction tuk sy ke Office Pn Noraiza..Alhamdulillah x susah sgt nak cari...sampai disitu sy menunggu sementara Pn Noraiza sampai..Sambil2 tue sy mengisi application form dahulu...Dalam 10 min cam tue Pn Noraiza sampai..Masuk je terus dia cakap,; " ni ke shawani??amboi,susahnya br dpt jumpa.."..Saya tersenyum..saya mintak maaf kat dia..dia ckp x per..sy faham...Slepas tue saya pon kena interview dgn dia..byk jg soalan dia tanya..Alhamdulillah org nya ramah sgt..Sembang punya sembang,rupa2nya Pn Noraiza nie Assc Prof kat UITM..tp terlupa sy nk tnye department na...kalu x kak faiza mesti kenal..hehehe..Dan slpas itu sy terus di offer dgn jawatan seperti dlm pic kt atas..agak terkejut keran tugas yg diberi terlalu berat sebenarnya...Sy x jangkakan sy dipanggil untuk jwtan itu..sy cuma berharap mendapat jwtn biasa...Sesuai dgn kelayakan saya..tp mungkin inilah yg dinamakan rezeki dr ALLAH...inilah hadiah pelangi yg sy dpt selepas Ribut petir yg saya lalui...Alhamdulillah...




merenung masadepan...insyaALLAH..dream is possible...kan kak faiza..hehehe

Dan itulah kisahnya hari ini..hari yg akan saya kenang smpi bila2...Alhamdulillah..insyaALLAh dgn amanh yg diberi ini akan sy tunaikan dgn sebaiknya...Teringat lak zaman berprogram di IIC dl...cam na propsal di baling oleh Miss Mashitah..insyaALLAH segala apa yg dipelajari dulu akan sy gunakan kini..dan kini sy kembali kelapangan pendidikan..Satu benda yg amat sy minati dan Alhamdulillah...ALLAH permudahkan dan berikan sy ini...Hanya satu ucapan,ALHAMDULILLAH...
Buat teman2,percayalah,bila kalian punya impian teruskan lah berusaha untk mencapainya..antara cepat atau lambat insyaALLAH kalu kita berusaha kita pasti dapat..doa selalu kat ALLAH..ALLAH pasti permudahkan buat kita..Ini sekadar perkongsian cerita..tidak terlintas untuk bermegah dgn apa yg diberi..sekdar berkongsi...sy doakan mg kita semua mendapat yg terbaik...insyaALLAH...
Kita berhenti disini dulu ya...Sampai bertemu lagi di entry akan dtg...InsyaALLAH...
Salam Sayang
p/s:
::::::thanks zariel...tlg temankan..sian zariel..letih dia..pas nie kena blnja dia mkn la..
::::::Thanks Masayu..mkn tgh hari tue mmg sedap..berselera kitorang..hehehe..
::::::Pn Noraiza,InsyaALLAH sy akan jalankan amanah tu dgn ikhlas..doakan sy..
::::::Abg Hidayat msg..abg,ti wan citer pe yg berlaku ya...
::::::Lapar pulak...nk g mkn la.hehhe

5 comments:

WanHidayat said...

Dik....congrats....this is just a beginning....remember...more to come in future....

Whatever it is...just get ready...

Faiza said...

Salam Shawn...

Alhamdulillah,Tahniah Shawn!!!...gembira akak baca...Alhamdulillah,Syukur pada Allah swt...bekerja bersungguh2 ye...jalankan tanggungjawab dengan baik...Akak doakan yang terbaik buat Shawn...ada hikmah diatas setiap apa yang berlaku kan...InsyaAllah,banyak lagi yang menanti shawn dihadapan...Semoga ini adalah salah satu tangga utk shawn meneruskan impian melanjutkan pelajaran ke UK satu hari nanti...Akak doakan...:-)

Jaga diri baik2 ye...Tahniah sekali lagi...:-)

Salam Maju Jaya dari Akak di Preston,Lancashire UK

"DREAM IS POSSIBLE" :-)

Sakeena Zahidah said...

Salam.. shawn,

Hehe... mantopsss nye jawatan!!
syukur alhamdulillah.. shawn pasti ok nye laah.. insyaAllah.. kje bebaik k..
hahaha... proposal pnah kne campk ngan miss mashitah? bgus laa tu, berguna utk skrg.. haha... keena pon pnah kne gak ngan miss tu tp bkan campk proposal, bnde lain... hahaha... klakar je bile teringat balik tp lg klakar bile jmpe sepupu die yg sebijik mcm miss kat sni. hahahahaa.....
eyhh... alamk sori, melalut plak. ok laa shawn, all the best.. shawn pasti boleh!!!

Anonymous said...

salam.. Congratulations!! tahniah wan. :) wish u all the best in your career. Syukur alhamdulillah atas kurnian rezeki drNya. :)
Sesungguhnya Allah Maha Pengasih dan Penyayang :)
i'm sure your gonna give the best out of u for this new task.

laksamana sunan said...

salam....
wah senyap2 je ye...mcm saya dilupakan dari sehari ke sehari....xpelah....kwn baru po dah byk....
tahniah shawn....selamat menjalankan tugas...kalau ada jawatan yg sesuai untuk mdm shayu habaq kat saya ek...
saya doakan shawn sentiasa bagus dan best dalam apa jua yg shawn lakukan...
"selagi mana ada peluang dan ruang untuk diri anda...gunakan sebaiknya"

-pinggiran gombak-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...