Monday, 23 February 2009

~Kerjaya- Hari I ~

Blacky lappy sy nie ada je kt mana2..teman setia..hehee




Assalamualaikum & Salam Sayang semua...

Alhamdulillah bertemu lagi...harap kalian dalam keadaan baik insyaALLAH...Alhamdulillah rasa syukur dipanjatkan atas segala nikmat yang diberikan...Kita masih mampu menjalani hari2 kita sbg hamba ALLAH...Alhamdulillah..Hari ini sy memulakan sesuatu yg baru dlm hidup sy...seperti yg sy umum di entry sebelumnya..Hari ni hari pertama sy...Alhamdulillah urusan sy dipermudahkan...Sy smpai di office pukul 7.30pg,sy terus lapor diri..Disebabkan sy yg akan menguruskan centre tu,so sy hanya perkenalkan diri kepada semua staff disitu.Lebih kurang pukul 9,Sy punya director Pn Noraiza,dan sy diperkenalkan kepada semua staff secara rasminya..Dan Kak Rozi dr HQ akan membantu sy disini selama seminggu sebelum sy arif tentang keadaan management disini...
Sepanjang hari sy lebih byk meluangkan masa untuk observe apa yg techers buat during assembly,bila students inside class & byk lg..Dan Kak Rozi jg menunjukkan sy file2 yg perlu sy semak,baca dan organize balik..Sehari disini,memang byk file yg bercampur2 aduk.So sy memang kena byk berkerja dgn file2 tue lepas nie...Sy jg kena ingat semua payment2 yg akan dibayar oleh students.Semua tu akan sy handle sendiri selepas kak Rozi balik HQ next week..

Hari ini lebih kpd pengenalan..Staff2 lain pon kelihatan agak malu lagi dgn sy..insyaALLAH selepas ni sy akan buat sesuatu..byk yg perlu di perbaiki..dan sy amat perlukan bantuan diorang..insyaALLAH..as my Director said,work as a team work...insyaALLAH..Bg sy x da bezanya pon..even sy as deputy vice principal,4 me that just a name,bg sy kita sama..tangunggjawab kita bila berada dalam lapangan pendidikan mmg begini..kita kena fokus pada tnggungjwb mendidik..InsyaALLAH kita usaha yg terbaik..mg students kita menjadi org yg terbaik..insyaALLAH



file2 tue tgh menanti sy..huhuuh


Tp da cerita jg tau..as Deputy,so sy da file info tntg my staff..Tgh belek punya belek sy nmpak satu nama nie,Raja Aminah...eh cam kenal je nama nie..pastu sy mik contact num dia..terus call...byk kali jg call..tp x dpt..pastu pas ofis hour sy call lagi..dia angkat,,sy tnya ni meena ke??dia pon jwb..a'ah..dia tnyer saper nie..sy ckp,meena,shawn la nie..meena keje kat cambridge ke??dia pon jwp..yer..dia pon promote shawn nk keje ker..hahaha...sy ckp kat dia sy kt cambridge la nie..kt sect 3 nyer centre..meena punya la tergelak..hehehe..dia ckp la ptt la kwn dia bg tau tdda staff br masuk..lelaki..dan kawan dia ni pon bdak kolej sy tp sy x kenal sgt..tp dia kenal sy..hehehe..tp ktorang kt lain2 cntre..dorang jd teacher..wah happy la ktorang..hahah..dlm hati dh cadang,wah pasnie ley wat group IIC lak la kt sini..hehehe..IIC tue kolej nyer nama..International Islamic College...Tgk kecik je kan dunia..alih2 la kwn sendiri rupanya..hehehehe..insyaALLAH pas nie seronok la sket..hehehe

Balik td,sy beli burger kt kedai bwh umah..Pastu jmpa lak pak cik Ibrahim..tuan umah sy..dia ajak g duplicate kunci..baik sgt pak cik nie..hehehe....Thanks pak cik..Byk dh dia tlg sy even br 3 hari kat sini...1st day smpai dia dh blnja mkn..hehehe...Dia ni lawyer..byk la jg nasihat dia kt sy...InsyaALLAh sy ingt...Pg td buka blog dh da komen tuk entry lepas..dr ex-manager sy en munif,dia pesan sy jaga diri dan jalankan amanah dgn btol...insyaALLAH..sy ingt pesan tue..
Semalam paling best...Sy dpt chat gn YM ngan kak Faiza..hehehe..mcm2 ktorang berangan..Paling lawak nk beniaga cucur kentang time opening Olimpik 2012 Loondon nanti..InsyaALLAH akak..ti kita wat..jual kat mat saleh..hahahhaha...insyaALLAH..2012..LONDON..here i come again..insyaALLAH...

K lah ckuplah tuk kali nie...Sampai bertemu lagi..Untuk semua,sy sayang kalian..kalian adalah penguat semangat sy..sy doakan yg terbaik iringi langkah kalian...insyaALLAH

Salam sayang

p/s:
::::::balik td penat sgt..tertido..
::::::bgn terus mkn burger..heehhe..
::::::Entah pe lah pulak cerita esok..harap2 semua dipermudahkan insyaALLAH
::::::pe la citer dorang kt gmbak

;;;;;;shahril dh sembuh ke belom selesema..hmmm..insyaALLAH hope dia ok..

2 comments:

Fahri Abdullah said...

Pengalaman pertama:D

laksamana sunan said...

tahniah dan baguz...permulaan yg seronok tak? dah jumpa kawan2 lama pula.....
apalagi shawn....gunakan pengalaman shawn kat iic untuk manage all the files...huk huk huk....jgn batuk sudah dek kena habuk file...he he he....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...