Saturday, 28 March 2009

~Panggilan Dari London~




Assalamualaikum dan salam sayang semua...


Alhamdulillah bertemu lagi...harapnya semua dalam keadaan sihat insyaALLAH...Alhamdulillah sy pon dalam keadaan sihat cuma sedikit selsema...Sy bercerita dr office pagi2 ni..tak sabar sebenarnya nak berkongsi segala cerita disini..Mungkin tak ramai yg membaca tp sy tahu disini lah sy mencoretkan segalanya tentang diri..sy akan terasa puas bila sy bercerita dilaman ini...Alhamdulillah..


Ok balik pada topik kali nie.."Panggilan Dari London"...Aduh sy langsung tak menyangka...Semalam sy mendapat panggilan dari London...Mungkin perkara biasa bg sesetengah org tp ia satu yg luar biasa bg sy....Kota itu simpan byk impian sy...Sy juga pernah sampai kesana namun atas sebab tertentu pertemuan dgn kota yg satu itu hanya seketika cuma..Aduh melalut lagi sy..cerita pon tak mula lagi..hehehe..Semalam waktu sy hampir terlelap,Handphone sy berdering..peliknyer num tu.,.pastu terus terlintas..mesti wan call nie..wan kwn baik sy yg sedang bljr di Mesir..dan selalunya jika berkesempatan dia akan call sy..Sy terus angkat..dan bg Salam,pastu tau pe yg sy dgr?? he said: Salam,hai I'm calling from London...sy terkejut..dalam hati fikir..ish sape lak nie...pastu sy tanye,Sorry,sape ye...Dia jawab..Abg la wan...Pastu terus teringt kat sorang abg ni..Abg Rizal..dia fly semalam ke Europe atas bbrapa urusan..Wah terkejut..Time tu kol 11malam dan sy langsung x sangka dia akan call sy...Memang sy da msg dia b4 dia fly..Wah bestnyer...Dapat dgr sura dia..dia cakap dah habis 30Pound la wan..shopping sket td..hahahahha,...macam2 dia cakap dia beli and da something jg for me..hehehe...Thanks abg...Sy pon tnyer la cam na kat sana,dia cakap sejuk sgt..hmm biasa la tu..even dah spring skrg cuacanya still sejuk...Aduh bestnya..rasa cam nak fly jap g sana...


Bg yg membaca entry kali ni mungkin akan cakap sy terlalu taksub dgn Kota London..tak sebenarnya..tp impian membawa sy ke sana...Dan sy pasti setiap org punya impian tersendiri...Dan cam kata Kak Faiza: "Shawn,Dream is Possible..." dan itulah kata2 yg sy pegang sampai sy kembali ke Bumi United Kingdom nanti insyaALLAH...


K lah rasanya dah panjang mula cerita..jap lagi da meeting for maulidurrasul..Pastu kena wat decoration...then nak kena stlekan beberapa benda yg masih belum sempat sy sempurnakan..Adoi...penat jg tp Alhamdulillah sy enjoy...K semua sampai bertemu lagi insyaALLAH...


A Long Journey to Birmingham, United Kingdom


Salam Sayang

3 comments:

Faiza said...

Salam Shawn...:-)

Akak doakan semoga Shawn cepat sembuh ye...makan ubat tau...Walaupun sibuk dengan kerja tapi kesihatan kena jaga juga ye...Akak kat sini sihat,Alhamdulillah...cuma agak busy lately ni...

Yesss,DREAM IS POSSIBLE...believe and you can achieve it...itulah juga kata2 semangat Akak waktu di Malaysia dulu...Impian utk ke bumi UK ini tidak mustahil bagi yang sentiasa percaya pada IMPIAN dan CITA2nya serta terus berusaha bersungguh2 selain berdoa pada Allah SWT...Akak percaya,KOTA LONDON itu tidak mustahil bagi shawn...teruslah berusaha bersungguh2 ye...:-)

Good Luck and All the best Shawn...Jaga diri baik2 ye...Akak sentiasa doakan yg terbaik utk shawn di Malaysia...:-)

Salam dr bumi UK:
-Kak Faiza-

my name is KARL said...

wan.. seronoknye

ade rmai kwn2 yg ke oversea..

bykla dpt oleh-oleh kan??

hehehe

xsihat ke??

take care

aMir RaYYaN said...

salam..thanks kak faiza..insyaALLAh sy akan wat yg terbaik..if da ms please reply my email k..da something sy mintak akak tlg...

to karl..thanks...a'ah kurang sehat sket tp alhamdulillah dh ok sket..tu la karl..kwn ramai kt oversea...tp kat malaysia pon byk jg...wan syg smua kwn2 wan...smua tu antara harta berharga yg wan ada...kawan2...thanks karl...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...