Tuesday, 1 September 2009

Sudah Kesebelas...Moga Terus Bersabar...


Assalamualaikum dan Salam Sayang semua....

Alhamdulillah...Sudah masuk hari kesebelas Ramadhan...Ini bermakna Ramadhan memasuki fasa memohon keampunan...10 hari mendatang pintu keampunan dibuka seluas-luasnya...Sama-sama kita ambilkesempatan yg ada dgn memohon keampunan dr ALLAH atas segala dosa2 yg terkadang kita sendiri x sedarinya...Ramadhan amat indah....

Jumaat malam,ALLAH memberi kesempatan buat sy untuk pulang ke kampung..Hati berat untuk pulang..bukan tidak rindu tp amanah kerja membuatkan sy terkadang lupa yg sy juga punya amanah kepada keluarga...Alhamdulillah Allah perkenankan..Urusan sy dikampung amat manis..Berbuka bersama keluarga..Pertama untuk ramadhan kali ini...Jutaan terima kasih buat kemal,lee dan teman2 lain..Yang selalu nasihatkan sy itu dan ini..Kemal terutamanya,merajuk dia bila sy cakap sy x nak blik sbb fikirkan kerja..Lee jg..Thanks jg kat Jiji n abg Yus,walaupun x sempat nak hantr kt bus station mlm tu tp still dpt mkn bubur kacang yg sedapkan??kan??hehe...Syuk juga..teringat malam sebelum balik,ms kat bilik syuk..hmmm emosi sgt time tu...Syuk,aku nangis sebenarnya time tu...Sedih pulak bila ko nak pindah nanti..Tp ingat tau,sekali kawan,sampai bila2 kita tetap kawan k....hmm..thanks juga kat aiman,hntr aku mlm tu..Aiman,awak kawan yg baik...Hmm dan semua teman2 yg lain...Aku sayang korang.....

Dua hari kat kampung,Ahad malam sy gerak ke Melaka..Sebelum tu sempat juga makan kat Pizza Hut dgn dua org Best Frenz kat kampung..Abg Cik n Cik wan...Lama sgt2 x lepak bersama..thanks u guys...Luv both of u so much...Moga ALLAH berkati ukhuwah ini..

Sampai di melaka seawal 7pg,..then sy dan seorang teman gerak ke Johor Bahru...Untuk apa,biarlah rahsia...Hanya ALLAh yg mengetahui...

Untuk seorang teman:

Terkadang kita perlu menangis kerana kehidupan sememangnya begitu...

Terkadang kita terlalu sukar menerima dugaan tp dugaan itu indah sebenarnya...


Terkadang Kita rasakan kita sudah punya yg terbaik tp ALLAH akan hadirkan yg paling baik...


Terkadang kita terlalu rindu pada sesuatu tp sebenarnya rindu itu mengajar kita byk benda...

Terkadang kita salahkan diri bila diuji sebenarnya ujian itu akan memberi kita harga sebuah pengorbanan

Terkadang kita persoalkan kejadian ALLAH,sebenarnya ia adalah untuk diri kita....

Teman, Hidup sememangnya begitu...Ada suka,tangis,bertemu,berpisah..ia resam sebuah perjalanan bernama KEHIDUPAN...semua akan rasainya cuma cara membezakan kita semua...


Teman,Sabarlah...Hari-hari indah pasti tiba...ALLAH tidak menguji jika ALLAH tahu kita tak mampu....

Teman, ALLAH menguji tanda kasih dan sayangNYA pada kita...

Teman, Ingat,menangislah..Pelangi pasti muncul nanti...


Teman,Berdoalah...Itu senjata paling tajam...


Teman,Moga hari-hari mu akan indah nanti..Moga senyuman itu terukir lagi...Moga kau semakin faham erti sebenar ujian ini...Moga kau akan terus tabah...tabah...dan tabah....

Doaku akan iringi langkah mu...Ingat..Ujian ALLAH itu indah sebenarnya...

Dia hadirkan kita petir dan kilat kerana Dia nak gantikan kita dgn Pelangi Yang amat indah...Bersabarlah.....


Salam Ramadhan

1 comment:

zatil hidayah said...

alhamdulillah... besnye dpt puase dgn fmly tersayang... insyaAllah wan... setiap yg jadi Allah da atur... aku pon stil berdoa... harapan pd Nya melebihi segala2...

mmm... kadang2 kite perlu menangis agar kite sedor dan kite muhasabah diri ini...

Dia Yang Maha Mengetahui.. =))

aja aja!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...