Tuesday, 20 October 2009

~Birmingham Ooh Birmingham~



Assalamualaikum dan Salam sayang semua,

Bertemu kembali..Alhamdulillah..lama juga tak kongsi segala cerita kat sini...Sepanjang hujung minggu lalu terlalu byk cerita yg tercoret..Alhamdulillah indah2 belaka walaupun tercalit sedikit yg kurang enak..biarkan saja yg kurang enak itu berlalu tanpa perlu diingati lg...Untuk kali ni aku tangguhkan dulu cerita sepanjang minggu lalu...Cerita tentang Rumah Terbuka dan Trip hjg mggu akan aku ceritakan dalam entry akan dtg ye..maaf krn aku terlalu ingin berkongsi ini...

181009,aku view blog kak faiza...seorang yg byk bg aku semangat..dorongan...Tentang apa??tentang satu impian..satu impian yg akhirnya membawa aku kenal tentang satu pengorbanan dan kesusahan..Segalanya x datang bergolek..ia hasil usaha dan kerja keras..tp jika impian itu memungkinkan kita terpaksa bersedih ia bkn bermaksud impian itu sudah lebur saat kita belum sempat mencapainya bahkan ia satu permulaan yg menjadikan kita sedar betapa ALLAH itu sgt adil...tau x kak faiza coretkan apa kt blog dia?? kak faiza cerita tentang Birmingham...kak faiza ke birmingham sabtu lalu..Impian ku ke situ...kak faiza tahu ceritanya...aku pernah terbang ke bumi yg jauh itu .....

Hati meruntun hiba saat kak faiza coretkan sesuatu di laman facebook aku...


"Salam Shawn...Nak tau tak, Honestly, masa Akak sampai jer for the firsttime kat Birmingham tadi, Akak teringat kat awak...Masa tu kebetulanbas tu lalu betul-betul depan Birmingham City University...Akakteringat pada cita-cita dan impian awak...Akak b...erdoa semoga shawn akandatang juga ke Birm tu untuk further study..Ameen..So, jangan putusasa,k..Teruskuatkan semangat, yakin pada diri, usaha sungguh2, doa sungguh2 pada ALLAH...Semoga Allah permudahkan segala urusan shawn utk ke bumi UK ini nanti...Ameen...ALL THE BEST DIK...:-)"





Akak,insyaALLAH sy tgh berusaha ke arah itu..Alhamdulillah pagi td sy terima email yg memungkinkan berita yg sgt gembira..Doa,Doa dan Doa.,.ALLAH akan permudahkan kak??insyaALLAH..kalu akak boleh,sy pon boley kan kak...InsyaALLAH jmpa di Birmingham nanti....:)




Hmm ok semua...jika kalian punya impian,berusahalah..jgn pernah putus asa...InsyaALLAH ALLAH akan permudahkan buat kita..percayalah..Dream Is Possible...kan kak faiza kan....Buat teman2,jg diri,jg diri dan jg diri.....Sayang korang semua....Kita Kuat Semangat kan???Moga terus tersenyum.....

Salam Sayang

p/s:
::::::Tenang melihat senyuman itu..harap berkekalan..selagi hidup akan kupastikan tiada tangisan lg..insyaALLAH
::::::kuat semangat..yeah kuat semangat.
::::::kak faiza,mintak kebenaran amik gmbr kt blog akak...ngeee

3 comments:

farish H said...

hope uols dpt study sana k!

Hazzy Ishak said...

all the best!!

aizul said...

jgn menyerah kalah hokeh!!!!!!

u can do it!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...