Tuesday, 2 February 2010

~Dedikasi Untuk Abah~

Assalamualaikum dan Salam Sayang semua...
2.2.2010, Hari untuk abah...Hari ini ulangtahun ke 48 abah. Dah 48tahun abah di bumi ALLAH ini...Sepanjang tempoh itu sudah 22tahun abah menjaga,mendidik dan memberi yg terbaik buat aku,mama,dan adik2 yg lain..
Buat abah,along nak ucapkan selamat hari lahir..Along tak mampu balas jasa2 abah..Hanya ALLAH mampu balas..Abah,along janji,insyaALLAH along akan buat yg terbaik untuk family kita..Dulu abah selalu pesan,kita bukan orang senang pon,abah belajar pon tak tinggi along,nanti bila along dah besar,along belajar rajin2 tau,along tlg mama n abah pulak ye....
Abah,along ingt lagi semua pesan abah tu..Ingat lagi masa along nak fly g UK last two years,abah bangga sgt time tu..Along nmpak sgt..byk kali abah tanya,along nak pegi btol ke ni??time tu along yakin kan abah,btol la abah,ni impian along..along nak buktikan yg along boley..lepas insiden kat UK,abah ttp tenang..Abah cakap x pe..along usaha lagi..biarlah pa org nak cakap..Abah selalu faham along..Abah selalu penuhi apa yg along nak..Abah sgt sygkan kami semua..Dulu kalau kena marah ngan mama,abah lah penyelamatkan..
Abah, Along Sayang Abah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lagu ini along dedikasikan khas untuk abah...walaupon abah tak baca blog along tp along nak abah tau yg along sgt sygkan abah..Along bangga dengan abah..Kita pernah susah,kita pernah lalui saat getir tapi kita tak pernah mengalah..Along belajar itu dari abah...Abah,terima kasih atas semua ini..ALLAH pasti ganjarkan yg terbaik buat abah dan mama...InsyaALLAH,..Along doakan abah dan mama sentiasa dalam rahmat keampunan ALLAH...Sayang Abah!!!!

Lelaki( Warkah Seorang Anak)
Telah Berdiri Seorang Lelaki
Hidup Berbekal Kecekalan Diri
Walau Menghadapi Sejuta Cabaran
Terus Berpaut pada Kebenaran
Berkurun Sudah Kau Merintis Jalan
Bertahun Sudah Hasratmu Terhalang
Tetap Bersemarak Api Keazaman
Bara Keramat Doa dan Harapan
Kau Melangkah Bermula Dari Lembah
Kau Mendaki Setangga Ke Setangga
Semakin Hampir Menjejaki Puncak
Semakin Sering Kau Ditikam Onak
Namun Kerana Kau Lelaki
Derita Dapat Diselindungi
Tangisanmu Rahsia Dihati
Kesepianlah Teman Nan Sejati
Di Dalamnya Kau Mengenal Diri
Tenangnya Wajah Matangnya Bicara
Kerana Kau Menyakini
Tuhanlah Yang Maha Esa
Kerana Kau Menyakini
Tuhanlah Yang Maha Esa
Lagu:Siso
Lirik : Habsah Hasan
Penyanyi : Dato Siti Nurhaliza


Happy Birthday Abah!!!!

5 comments:

Qarl said...

happy besday uncle

ttp lagu tok ti kan! hehe

aizul said...

happy bufday uncle sbri..u should proud wif ur son taw uncle!!! huhuhu

Hazzy Ishak said...

muda lagi lah abah amir..hik2
happy bday!

Hezesuze said...

hepi buffday to ayah amir....huhu
*sayu plak baca n3 ni...huk3

epullani said...

epy besday tuk abh kamu...
semoga dia shat selalu dan sentiasa d bawah lindungan rahmatNya
hargai dan hormati dia selagi ada

btw besday abah kamu sama hr ngan besday akak aku..
ehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...