Thursday, 26 March 2009

~Dan Akhirnya Kita Kembali Berpamit~



Assalamualaikum dan Salam Sayang semua...


Alhamdulillah lama jg x mengUPDATE kat blog nie.....biasa la bila hujung bln tiba..byk keja nk kena stlekan..update itu dan ini..dgn kerja kat office yg kian bertambah saban hari..Ya ALLAH mg segalanya dipermudahkan buat saya..Agak lain tajuk entry kali ni...hmm "Dan Akhirnya kita kembali berpamit..." terlalu byk yg perlu dirungkai..mungkin kalian akan lebih faham selepas membaca entry kali ini insyaALLAH...Owh sebelum terlupa,dalam dua entry yg lepas ada sy sebutkan tentang pembacaan sy dr web Saiful Islam bertajuk "Adam-adam sebelum ADAM"..maaf kepada semua yg menanti kupasan sy tentang topik tersebut..insyaALLAH jika punya kelapangan waktu sy akan coretkan sedikit masa lg..Doakan ya..insyaALLAH...


Hmmm cerita semalam..Semalam sy ke managemet meeting yg ke 5 sepanjang sy berada disini..Agak terlewat sy sampai dan meeting pon dah start..Sedikit kekecohan di centre sy td menyebabkan sy terlewat..Alhamdulillah segalanya lancar semalam..hmmm ok cerita pasal meeting ni sy sbnrnya dh lama perasan..something is wrong...sy tgk ada lack of communication info kat situ..tp as a new one here so sy x ambil pot sgt..just stle my work..My academic manager x datang semalam..Kak Rahminah..i just call her kak ina..hmm kak ina kurang sihat..tp ms meeting smlm sy pon x faham kenapa dorang x faham yg kak ina sakit..hmm sy br sebulan kat sini and as my manager sy nampak how kak ina work..kak ina sgt2 kuat kerja..most of the time kak ina habiskan kat office..coz a lot to be done...scheme of work..new curriculum activities..sy mmg faham sgt kerja kak ina..sedangkan scheme of work yg kak ina bg kat sy and due date nye by the end of APRIL pon sy x sempat sentuh lg inikan kak ina yg mmg sah2 byk keja tu...kesian tgk dia..


Semalam habis meeting kak ina call..dia cakap wan akak dh x tau nk wat cam na..rasa dh nak berhenti ja...sy cakap kat kak ina..sabar kak..insyaALLAh ALLAh akan ganjarkan sesuatu yg lebih baik dr setiap dugaan..Lama sy borak ngan kak ina..Sy cerita pengalaman sy,what happen kat UK..and dia terkejut...tp itu lah..sy harap if kak ina baca entry ni..sy harap kak ina sabar..ALLAH bersama org2 yg sabar dan yg pasti ganjaran ALLAH adalah sesuatu yg pasti....Semalam selepas cakap ngan kak ina sy terfikir..sesuatu yg jg menjadi impian sy...yg saya rencanakan sekian lama..hapir 3 tahun sy memikirkan tentang itu...Satu projek yg sy telah selesaikan semasa sy praktikal dl..Masa final semester dl..proposal tu pon sy masih simpan rapi..insyaALLAH sy akan diskuss dgn kak ina pasal benda nie..Mudah-mudahan dgn pengalaman yg sedikit ini dpt realisasikan impian itu..insyaALLAH...Child Development centre...itu je klu sy untuk kalian..doakan sy yer...


Dari pendek dah jadi panjang entry kali nie..hehe..tu lah bila bercerita x boley nak stop pulak..heheh..hmm berbalik pada tajuk entry kali ni..."Dan Akhirnya Kita Kembali Berpamit..." sy simpulkan setiap apa yg kita lakukan akhirnya kita akan kembali kepangkal...berdoa,dan mengharap belas kasih dr ALLAH...kita hanya hamba yg lemah...Moga ALLAH memberi rahmat keampunannya buat kita semua insyaALLAH...


Rasanya sampai disini dulu untuk kali ni..insyaALLAH lain kali cerita lagi....


A Long Journey to Birmingham, United Kingdom 2009-2012


Salam Sayang

3 comments:

my name is KARL said...

WAN

agak tersentuh gk baca

wan pndai menulis.. scr details plak tu

aMir RaYYaN said...

hmm thanks karl...tu lah wan karl...apa yg wan rasa itu yg wan tulis...thanks tau karl..keep comment my entry..

Nasyitah said...

nak bkk child development centre..wah..bleh cik join??hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...