Monday, 23 March 2009

~Sebulan Sudah~

"ketenangan waktu pg di shah alam..mendamaikan.."





Assalamualaikum dan Salam Sayang Semua...

Alhamdulillah bertemu lg kali nie..dh 3 ari x update blog nie..Alhamdulillah berkesempatan kali ini..Agak sibuk menyelesaikan beberapa tugasan yg makin bertambah hari ke hari..Ya ALLAH mg segalanya dipermudahkan insyaALLAh..Sepanjang minggu lepas 2 kali sy ke Gombak...Selesaikan urusan agreement kereta dan juga melawat zariel..kesian sahabat sy yg sorang itu..insyaALLAh sy doakan segalanya dipermudahkan wat zariel..Semalam sy sampai ke shah alam lebih kurang pukul 2 lebih..Miss malis jemput kat stesen KTM,dah lama janji nak jumpa lecturer sy yg sorang nie tp kali ni baru berkesempatan..Selalunya kalu dia balik shah alam,sy pula akan ke gombak..Alhamdulillah diberi kesempatan kali nie...

Hari nie 23hb March,genap sebulan sy bekerja di Al-Ikhlas Cambridge Centre,Alhamdulillah sy semakin faham akan tugasan saya...Banyak yg sy belajar di sini..saya harus berdepan dgn pelbagai karenah org..Alhamdulillah sy terima itu sebagai satu pelajaran yg amat berharga..buat semua staff2 di sini especially kt sect 3 saya amat hargai segala tunjuk ajar kalian..insyaALLAh sama2 kita doakan dan berikan yg terbaik dalam setiap kerja yg kita lakukan...

Semalam sebelum tidur,sy berfikir tentang arah tujuan sy..Seperti yg kalian tahu tujuan asal sy adalah menyambung pelajaran sy..Tp sejak peristiwa kat United Kingdom ari tue,byk yg terpaksa sy rombak kembali selepas kembali ke Malaysia..Hampir sebulan sy mencari arah,bangun tuk cuba melangkah dan pernah jg sy tersalah langkah..tp Alhamdulillah mungkin takdir dan perancangan dr ALLAH adalah satu pelangi indah yg mendepani hari2 sy...Sy amat bersyukur..Ya ALLAH,aku bersyukur atas segala nikmat Mu ini...

Bukan mudah sebenarnya untuk menerima semua ini..pelbagai kritikan,halangan,dugaan yg sy lalui..sepanjang perjalanan ini..Terkadang sy seakan mahu mengalah namun memikirkan betapa besar harapan mama dan abah serta keluarga sy melangkah jua..dan IMPIAN itu sy semat jua di HATI...akan sy BUKTIKAN ia menjadi satu REALITI nanti..insyaALLAH...

Ah banyak pulak coletah yg sy kaitkan kali nie..tp itulah tentang rasa sy saat ini...Rasa rindu sgt kat kampung..tp keadaan memaksa sy untuk tidak pulang dahulu..urusan disini harus sy sempurnakan dulu...InsyaALLAh bila segalanya lancar sy akan pulang jg ke kampung...Sy rindu masakan mama..sy rindu nak berborak dgn abah...sy rindu pada teletah adik2 lelaki sy..gaduh2...sy juga rindu pada satu2 nya puteri dalam keluarga kami,adik perempuan bongsu sy..saya RINDUUUUUUUUUUUUUU semua.......

hmm rasanya cukuplah untuk entry kali nie...insyaALLAH jika berkesempatan sy akan update lg...

A Long Journey to United Kingdom 2009-2012

Salam Sayang




" comelkan..nie la mereka buah hati pengarang jantung sy disini..."

4 comments:

my name is KARL said...

btol ke dak2 ni smayang nI??

hehehe

wan ni mmg sentimental la.. mcm2 dikenangkan

Muhammad Azli Shukri said...

indah sungguh ibadah ini...sejuk mata memandang

Anggerik Desa said...

Salam alayk adikku Amir...

Insyaallah dik, apa yg DIA tetapkn utk kita itulah yg tbaik utk kita sbb DIA MAHA MENGETAHUI...Akak pun pnh melalui apa yg Amir lalui mgkin sedikit bbeza tp kepedihan,kekecewaan dan kesakitan itu sama spt yg Amir rasakan...mmg bkn mudah utk menerimanya sekelip mata...tp, bila kita mengingati DIA, insyaallah hati akn menjadi tenang...apa pun, akak sentiasa doakn kejayaan Amir di dunia dan di akhirat...kejarlah cita2mu...kejarlah impianmu dan jdkn ia satu realiti...
=)

kakakmu... Kak Yong

aMir RaYYaN said...

salam...thanks kak yong,karl n azli...4 all of ur comment...really appreciated...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...