Monday, 2 March 2009

~Satu Perjalanan~



Assalamualaikum & Salam Sayang semua..


Alhmdulillah bertemu lg...Hope smua sehat..insyaALLAH....hmm dah bln march dh pon...kejap je kan..pejam celik,pejam celik dh march...dan hampir 3bulan dah sy kat malaysia..Da jg kwn2 yg tau citer sy tnyer,shawn x nak pegi lg ke?? shawn x rasa rugi ke x pegi balik..?? shawn, nape x pegi balik tahun nie...?? dan ada jg yg kata,shawn x per nanti da rezeki boley pegi jg..hmm x mampu untuk sy jawap semua tue..tp satu jwpan untuk soalan tu ialah..YES..I wish to to fly back...thats my dream..only ALLAH knows what in my heart..hmmm..susah untuk sy ckp..tp insyaALLAH sy tgh berusaha kearah tu...kalu diberi umur yg panjang,rezeki yg murah,sy akan kembali ke sana..itu impian sy..hmm..2012..itu targetnya..sy harap dan berdoa mg impian sebelum 2012 tercapai...insyaALLAH...


Sedar x sedar dah masuk minggu kedua jg sy kat shah alam nie..wah kejapnye..Alhamdulillah sy semakin faham akan bebanan tugas sy..InsyaALLAh segala pelajaran ini adalah pengalaman berharga buat sy..bertemu dgn pelbagai ragam insan membuatkan sy terasa ;aaah sudah dewasa kah aku??? ntahlah....mg aku cukup dewasa hadapi semua ini...Amanah yg diberi insyaALLAh sedaya mungkin aku penuhi dgn baik...


Esok sy da staff training..adoi...penat jg lah kan..nk manage semua nie...insyaALLAH hujung bln nie aku dah start course aku kat cambridge...saje sy ambik peluang nie..Sy masuk course ni coz aku nk belajar lagi..nak penuhi lg ilmu didada..itu ajaran islam dan sunnah Rasulullah S.A.W jg...insyaALLAH sy akan start course Business English Course..kelas sy myb waktu mlm dan jg weekend..Aah dh alang staff dapat potongan harga,baik sy mik je peluang yg ada...mmg mahal kalu org biasa nk amik coz ni program Cambridge University...hehehe..


Tadi lewat jg balik..byk keje nk stle..kol 7.30pm br smpai bilik..pas mandi dan solat,sy dpt msg dr zariel, dia ckp kat sy,wey dah lama kita x spent masa tuk diri kita kan..masing2 asyik fikirkan masalah je..sy reply..a'ah wey..sy pon rindu sgt nk bg masa tuk diri sy nie..insyaALLAh ti sy try cari time tue...g cuti2 asia tenggara ke..ngeh2...


Time sy taip entry nie sy ngah dgr lagu imran ajmain,GHAIB dan tertarik sgt kat ending lagu tu..da kata2 yg sy sgt suka...;"Banyaklah org menanam pulut,sy seorang menanam padi,Banyaklah org karam dilaut,sy seorang karam dihati.."..hmmm dan sy pon mula la berangan..hmmmm


Byk jg yg comment kat blog sy nie..wat teman2 yg sentiaa luangkan masa kalian tuk singgah dilaman yg x seberapa sy nie ,sy ucapkan jutaan terima kasih...mg tautan kasih kita kekal insyaALLAH...

~A long journey to Birmingham,United Kingdom 2009-2012 insyaALLAH...~


Sampai bertemu lagi dilain entry....insyaALLAH


Salam Sayang


::Bila Amir Rayyan Bercerita::.

6 comments:

me & myself said...

hmmm
actually you baru balik dari mane???

UK ker??

aMir RaYYaN said...

a'ah..pnjg sket citer tue...ti wan citer er..

me & myself said...

ezcrew87@yahoo.com

tu ym boy
add me k

laksamana sunan said...

salam...shawn...

kekalkan momentum...bulatkan usaha...tumpukan target...pasti shawn akan sukses di 2012 nanti...saya doakan shawn capai apa yg diidamkan...selalunye...org cemerlang dan hebat ni...rintangan hidupnye berlainan dgn insan lain...terlalu sedih...jerih...pahit...tp manisnya amat enak...bila? shawn yg akan rasa dan nikmati...saya? hanya akan tersenyum puas sbb apa? sbb apa yg shawn rencanakan telah dicapai...nanti la...not now...he he he....

-pinggiran gombak-

my name is KARL said...

wah.. boy siap bg email nih

hahaha

wan nk fly lg ke??
agak confuse nih

FiQ OnLinE said...

Tahun nie Tahun Aku Berubah!


FIQ ONLINE
http://www.fiq-life.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...