Wednesday, 8 July 2009

~Catatan Harian~


Assalamualaikum dan Salam Sayang Semua…


Alhamdulillah bertemu kembali…Apa khabar semua??aku alhamdulillah sehat…Aku menaip dari ofis…..Tenang je sampai ofis td bila tgk telatah budak2….Happy je diorang…x perlu fikirkan tentang itu dan ini…Sampai je terus cari haziq..Agak lambat dia dtg sekolah hari ni…Haziq ni asalnya pemalu masa mula2 aku masuk sini…Tp sekarang dia dh terlebih ramah dgn aku…Buah hati pengarang jantung kt sini…Teringat lak time aku practical dl..Aku da jg sorang student cam haziq..Abid Amsyari nama dia….Abid dgn aku dr 1st day dia masuk sekolah…Penat jg lyn karenah dia..Yg paling penting nak dgn Teacher Wan( ex-students call me) jg..hehehe…ada satu hari tu aku MC,tercari2 la abid…hehehe…sekarang Abid dh kat Saudi Arabia,ikut family dia keje sana…Yg bestnye Abid ke Saudi seminggu selepas aku tamat practical..Yg pasti Abid student pertama aku yg paling best…Haziq lak student pertama aku disini…Aku rindu sgt kat students time practical dl…Nadzim,Aniq,Afiq Izz,Yasmin Sofiya…Semua lah…sayang korang semua..Aku akan sentiasa doakan kejayaan diorang…Manisnya menjadi seorang guru…

Dua ari lepas aku sempat jumpa hanif…kitorang lepak kt uptown damansara..Aku ngan budak2 umah time tu.. Pastu teringat nk jumpa dia..terus aku call dia..So sempat la lepak mkn ngan dia..Lama jg aku x jumpa dia…Setahun lebih jg…Since aku graduate last year…Hanif masih x tahu pasal kisah aku kat UK ari tu..hmmm aku tgh tggu time sesuai nak g tau dia…InsyaALLAH…Semalam aku ngan kemal n budak2 umah lepak kt SS2 murni...sempat lepak ngan izzad jap kat situ...byk jg yg borak....hehehe..lama tol x jmpa...

Semalam aku call amir jg..lama sgt2 aku x jumpa dia..dia pon x tau lg pasal kisah kt UK tu..InsyaALLAH aku akan citer kat dia nanti..tp smlm x sempat jmpa dia coz dia da training theater…InsyaALLAH nanti jumpa dia…hmm rindu sgt2…

Beberapa hari ni aku byk fikirkan tentang diri aku..Aku punya ramai kenalan..tp aku x pasti,Aku ni teman yg baik ke????hmmm aku hanya tumpang berkawan je..tp sape yg betul2 kawan aku..tak pe lah…cukuplah aku punya korang semua…walaupun aku kenal korang melalui kawan yg lain,aku seronok dan korang tetap sahabat yg paling baik bagi aku…Kalu aku da wat korang terasa dan terguris,aku mintak maaf ye…Aku hanya inginkan sahabat…..dan orang itu adalah korang semua…Thanks sgt2 kat korang semua yg kenal aku,yg layan karenah aku…lawak bodoh aku…thanks sgt2..aku amat hargai korang semua….sunyi kalu korang x de……..sayang korang…muahxxx.

Hmm ari ni x tau plan apa lagi…keje makin bertambah..insyaALLAh moga dipermudahkan urusan…United Kingdom,itu impian aku….InsyaALLAH…dream is possible right???I will fly again…insyaALLAH…..hmm k lah,panjang entry kali ni…teringat kata abg hidayat;”Kalu x da cabaran,bukan hiduplah namanya….”..k korang semua..jaga diri k….Sabar dan paling penting DOA,DOA dan terus berDOA……..

Salam Sayang

4 comments:

I am Karl said...

all d best wan

dpt nyer fly tu

||| PöJìé PööH ||| said...

wahhhh Cikgu Wan nk fly jgn lupakan Pojie yer..
nk tumpang..

Putera Cinta said...

Gud luck..... :-)

WanHidayat said...

Ini lah amanah dan inilah tanggungjawab. Semaga apa yang uat akan dirahmati Allah...jgn sesekali fikirkan tentang penerimaan org lain terhadap kita. Sebolehnya kita berusaha terus untuk menajdi yang terbaik...ok dik. Good luck in whatever you do...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...