Thursday, 3 September 2009

Ketigabelas- Sekadar Mengisi Cerita


Assalamualaikum dan Salam Sayang...

Alhamdulillah sudah mahu masuk hari ketigabelas ramadhan...Alhamdulillah segalanya masih lancar...Korang cam ne??? x tau nape tp entry ni langsung x rancang..aku tertido td..bgn terus dpt mood nak update sket...hehehe..ntah la..Amir Rayyan mmg cam tu kot...thanks kat semua yg sudi baca n komen kt entry2 yg aku buat...Ia sekadar luahan rasa yg ada dihati...

Nak citer pasal pe erk..hmm td selepas berbuka aku call teman aku yg sgt baik tu..Alhamdulillah lega sket coz dpt dgr suara dia dan dgr dia tersenyum..Aku tahu senyuman dia belum sepenuhnya,masih ada sesuatu yg difikirkan..InsyaALLAH aku doakan dia terus kuat..Itu pasti cukup gembirakan aku...Dia buat aku terfikir tentang hidup seharian..Dia buat airmata aku bisa menitis semalaman..

Dulu sebelum aku kenal dia,aku selalu bertanya itu dan ini pada diri..Aku selalu persoalkan kenapa semua dpt tp aku x...kenapa org lain bahagia tp aku x..kenapa aku dan aku dan aku..ahh mcm2 aku persoalkan dl..tp selepas aku kenal dia,aku belajar byk benda..aku bukan shj nasihatkan dia tp aku jg belajar..Dan kenapa dia?? kerana dia paling istimewa..cukup aku katakan dia teman yg sgt baik..Punya hati yg sgt kuat...Aku sgt gembira berkongsi cerita dgn dia..bukan bermaksud kalian semua tidak baik,kalian jg baik..

Aku nak cerita lagi...tp entah la...cukup la dl kot...aku doakan segalanya dipermudahkan buat kita semua...Aku senang sekali dgn kalian semua...aku syg semua.....Aku harap ukhuwah kita kekal tuk selamanya insyaALLAH....

~Untuk Insan Bernama Sahabat~

Biarlah ia terus berbicara sendiri..
sukar dimengerti..
tp ia amat manis untuk di renungi...
moga kau tabah mendepani hari...
mencari erti sebuah cerita bernama KEHIDUPAN insani..
kelak ia pasti akan terhenti..
moga saat itu kau telah ketemu cinta HAkiki..
menolak segala rasa sakit dihati..
terpana sendiri...
mengecap nikmat sejati...
di syurga yg kekal abadi...:)
InsyaALLAH..
Amir Rayyan
3rd September 2009
6.00am

Salam Ramadhan

4 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

Wannn..
Kamu sahabat yg baik!

Ejay said...

"mendengar dia tersenyum..."

that's too sweet! hehe.

I am Karl said...

sape yg buat short poem tu?

nice...

aMir RaYYaN said...

originally from me ok...karl...hehehe..buat sekadar yg termampu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...