Thursday, 3 September 2009

~Cerita Tigabelas Ramadhan~


Assalamualaikum dan Salam Sayang semua..


Alhamdulillah...Selesai..Aku baru balik dr meetin..Ahh benda yg paling aku x suka..Ya ALLAH,apa aku cakap ni..Ish2...Hmm tp nak wat cam ne,aku mmg x suka....Bila meeting akan cakap dan ulang benda yg sama..huhuh..sabar2...InsyaALLAH...Pas habis meeting td terus call Perodua,tanye pasal my blacky..Hari ni cukup 3minggu blacky dirawat..Ahh ada ke org tu cakap x siap lg n barang br sampai...Paling kurang pon next week...Tunggu la,tiap2 ari aku akan call start ari ni...huhuhuh...Sabar...hehehe...


Td balik aku tumpang kak maria,ofismate aku...Lalu kat PKNS,ah nampak Tepung Pelita yg sedap itu..Wajib aku beli jap g...InsyaALLAH,harap2 x habis..nak beli td awal sgt lg...tunggu lee amik aku jap g then g beli jap..hihihi...


Td pagi aku call teman aku yg sgt baik tu..Alhamdulillah sudah sedikit ceria...Tenang sikit hati aku...Walaupun x sepenuhnya coz aku x nampak dia tersenyum tp aku puas,...At least aku sudah laksanakan tanggungjawab aku sebagai seorang kawan...InsyaALLAH,aku tahu dia sgt kuat dan tabah...InsyaALLAh juga,berkat kemuliaan ramadhan,segalanya kembali seperti biasa untuknya...Dan aku akan terus doakan yg terbaik untuk dia..Selagi diberi peluang aku akan terus memberi kata-kata yg dpt memulihkan semangat dia..Semua itu untuk semua..Kita belajar dr ujian..Dan Sememangnya ujian itu amat indah untuk dikenang.....Ia sudah fitrah dalam kehidupan...Doa,Doa dan Doa...ALLAH pasti permudahkan...


Untuk semua,ramadhan masih berbaki kurang 16hari saja lagi..Jom semua...Kita lipat gandakan lagi amal...Pesta Ibadah ini bakal berakhir sedikit waktu lagi...Entah sempat atau tidak untuk Ramadhan akan datang...Moga ALLAh redha....


Salam Ramadhan

2 comments:

akuduniaku said...

kami semua sedia utk awak

kami semua doakan awak sentiasa bahagia dan ceria...

n kami semua sentiasa tahu awak ada utk kami...buat kami semua sgt sayangkan awak hehehe

peace no war sayang awak!

I am Karl said...

tepung pelita

dan tako

hampir sama kan

dua2 best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...