Saturday, 26 September 2009

~Cerita Syawal 1430H~

ni pemandangan waktu senja kt kampung aku..sawah yg mendamaikan...


Assalamualaikum dan Salam Sayang

Alhamdulillah..Hari Ke 6 Syawal...Selamat sampai shah alam kul 7 td...Perjalanan yg panjang..terlalu byk persinggahan...Dah nama pon raya kan...hmm..dkat smggu x da cerita disini..Dalam seminggu jg,dh bermacam2 kenangan terpaut disanubari..dalam seminggu juga pelbagai rasa telah melanda diri...rasa sedih,gembira,rindu dan kasih semua ada terpatri menjadi sebuah memori...Mengisi hari2 seorang bernama manusia..Terlalu byk yg ingin dikongsi..InsyaALLAH kupasannya akan terungkai satu persatu..dan disini kita bermula cerita..


Cerita beberapa hari sebelum Eid Mubarak...

Alhamdulillah,berkesempatan ke Melaka..Bertemu seorang teman..Aku panggil dia dgn panggilan Teman Yang Sgt Baik..*(kalian juga teman yg terbaik)*..Apa yg dpt aku simpulkan aku tersgt GEMBIRA....aku senang sekali melihat dia tersenyum..aku senang sekali melihat dia ceria..walaupun belum sepenuhnya,aku thu,dia dh semakin menerima tentang satu ketentuan..Alhamdulillah..Yang paling aku gembira,aku ada seorang teman seperti dia..dan kalian jg...harap dia gembira dgn persahabatan ini..harap dia gembira dgn pemberian yg x seberapa dr aku itu..Bagi aku dia gembira...sudah cukup...buat dia dan semua,aku doakan kebahagian yg berpanjangan...moga talian kasih ini berkekalan insyaALLAH...

Cerita Balik RAYA!!!

Raya kali ni 1st time x naik bas..Nasib blacky sempat dirawat dan siap sebelum raya..heheh..kalu x beraya di Shah alam la jawab nya...Plan blik raya mmg dh siap awal2 lg..dgn bbrapa teman sekerja..happening punya plan..Bergerak pukul 3 pagi ye..konon2 la kan..at last kol 4 jg geraknye..salah siapa???x da sape2..hehhehe...Dan seperti kebiasaannya..Aku akan meningglkan bbrpa brg..hahaha..sbb??TERLUPA..lalaikan...Aku tertinggal kek lapis yg abg dayat n abg farid kirim..dan paling terlampau,aku tertinggal CIMB card aku..wawawaw..thanks aiman tlg aku kuarkan duit n bank in ke acct aku blik...kalu x,x beraya la aku...dh la time tu dh smpai kt Perak..hhuhuhu...tahun dpn try la wat lg ..hehehe...Balik seawal pagi ingt x traffic ok..ambik,jam berjela2...sampai Kedah kol 2 ptg..Lebih 9jam..huhuuhuh...penat...Sok dh raya...Sian my mum..x sempat nk tlg...x pe next year along blik awal ye..InsyaALLAH...heheheh..

Cerita 1 Syawal....

hmm hari raya cam biasa la..pg2 bersalaman dgn Mama,Abah n semua...raya tahun ni cam biasa je..x meriah sgt...tp budak2 still la dtg umah..ramai cam biasa...seronok dgn budak2 je..myb sbb dh besar kot...pas solat raya,jenjlan kt umah sedara mara then lepak kt umah je..hmm buat semua raya korang cam ne???mesti happeningkan...Kesempatan ni,buat sape2 yg da terasa hati @ apa ngan aku,mintak maaf ye...Mintak halal semuanya k...0-0 k...

Cerita Malam Raya Kedua,Ketiga Keempat Dan seterusnya...

Dapat call dr teman2 rapat kat shah alam..Dorang semua sekampung kat pahang..So mmg happening..wa cam nk pindah dok pahang je..hahahah...Thanks korang..dlm2 happy ingt jg kat aku erk..hehehe...InsyaALLAh ti kita raya kat Shah alam lak k...Cepat la balik korang...Dah rindu dah ni..hahahahha...dah mula dh mood rindu2 AMir Rayyan ni..hehehe...Semalam aku lepak ngan dua org yg aku lyk panggil Abg..Teman aku yg paling baik kat kampung..Sorang aku panggil Cik Wan,n sorang lagi aku panggil Abg Cik..ktorang lepak kt Georgetown White Coffee...Wah best n sedap mkn kat sini..Paling best ialah aku menggila untuk sesi bergambar yg disengajakan..hahahha...dah lama nk citer pasal diorang tp x de pic diorang time tu...x pe ti akan ada entry khas pasal kehidupan aku kat kampung k..InsyaALLAH...

Cerita Balik Shah ALam....

Ini cerita tadi..hehhe...seawal 6pg my mum dh kejut..hahaha..awal nye..pas solat subuh terus siap2..perjalanan blik bermula seawal pukul 7 pg..Gerak dr umah terus ke rumah my tok (nenek),hantar adik2 aku..sorang dr adik aku mmg stay ngan tok aku..so hntr dia blik..heheh..Pas borak2 jap ngan my tok n mak sedara aku gerak..Blacky meluncur laju menuju ke Penang..nak amik kwn..dia tumpang blik skali..So x la kesorangan..hehhe..Pas smpai terus gerak ke Kuala Kangsar..

Persinggahan seterusnya kat umah Abg Farid...Ni 1st time jmpa Abg Farid...Sgt best,...Mak abg farid sgt ramah..yg paling best laksa kat umah abg farid sgt sedap...Thanks abg farid..jmpa kt Miri nanti..YEAY...."Abg Dayat,wan dah jmpa abg farid..dgn abg je blom..cam ne ni..hehhee..."...Pas gerak dr umah abg farid ktorang merayau2 kat bandar Kuala Kangsar...Sgt cantek....Nak ajak A.M dtg la nnti..dia msti sgt suka...hehehe...Pas puas merayau2 tanpa arah kt Kuala Kangsar,ktorang gerak ke Ipoh..

next ke rumah Abg Adie..heheh..pusing2 jumpa jg..Thanks jg kat abg adie..mlayan kerenah adik2 mu ini...hehehhe...Gerak dr umah abg adie dlm kol 4 lebih..terus menuju ke shah alam...Sampai shah alam dalam 6 lebih..singgah kt ofis jap,hntr brg tuk training sok...Paling penting x terlibat untuk program sok..So dpt rehat..Yeay....Bygkan dr pukul 7pg perjalanan dr Kedah,sampai kat Shah Alam dkat2 kol 7mlm...WOW...sehari la aku berjalan ....padahal 4jam je kalu hari biasa lik kedah-shah alam...hahahha...Sejarah baru untuk blacky...hihiih..dh lama blacky x jalan2 cam tu kn...hehehe...


Hmm ok lah..panjang lebar entry kali ni..actually byk pic aku nk kongsi tuk entry kali ni..tp dsbbkan cerita yg panjang so tggu next entry k...hehehhe...

SALAM EID MUBARAK SEMUA!!!!!!!!!!!!!!!!

SELAMAT PULANG KE KOTA.....

SELAMAT SEMUANYA...


Salam Sayang

1 Syawal 1430H

5 comments:

aizul said...

Selamat Hari Raya Amir Rayyan =)
meh2 datang umah!hehe:D

Akan dijelajahi Kuala Kangsar ituh!!

aMir RaYYaN said...

Jom kita Jelajah..hehehhe..slmt ari raya aizul..:)

AnjeRuby a.k.a Kak Abell said...

selamat hari raya...meh la dtg kuantan

iyllienaz said...

slamat hari raya!!
esok baru nk gerak blk s.alam..hee..mesti jam kan??
malas nk blk awal2..

I am Karl said...

huhu

if dtg umah karl td pun, laksa jugak

haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...