Monday, 28 September 2009

~"Kami Tak Lupa,Tp Kami Sengaja"~

Assalamualaikum dan Salam Sayang semua

Hari ni dah masuk hari ke 9 syawal...Alhamdulillah...Rasanya semua dah kembali dari cuti...Best x raya??mesti la bestkan..hehehe...Aku lak tahun ni kat kampung biasa je raya..Balik shah alam ni happening sket..coz kawan2 dah balik..Kat kampung pon best jg coz da family dan sedara mara..hehehe..Kira best la semua2...hahaha...pe la aku mengarut pagi2 ni...k lah hari ni nak citer pasal raya dan benda yg berlaku weekend ari tue...hehe...

Cerita Sabtu Malam....

Hari sabtu yg sgt membosankan..kat umah tggl aku ngan jiji je...Abg Yus n Hasrul keja..wawawawa...tido bgn n tido balik...Last dlm kol 3 cam tu aku ajak jiji g makan..Lapar sgt..hehehe..g la kat kfc...msg illan ajak lepak tp dia x ley kuar..huhuh...pas bis mkn g SACC mall..lepak kt ofis ngan illan..b4 terlupa,illan ni keje part time kt HQ tmpt aku keje...So kenal melalui situ la...Alhamdulillah sekepala jg..hahaha..tu paling penting...Pas borak2,then illan bis keje terus ajak dia lepak rumah...Call kak ita,maid kt ofis tanye ada makanan lebih x..hahah..Td da training so mknn lebih byk..Yeay..kak ita cakap ada...So terus meluncur laju dgn blacky g amik mknn itu..hahaha...Samapi umah,abg yus pon sampai..then mkn bersama lg..Keje aku mkn...hahaha...Adoi diet x menjadi..tunggulah nnti...Happy coz finally ada org dtg rumah selepas raya...Aku sgt suka bila ramai2 berkumpul.....hehhe..Meriah...




illan n kwn2 kt umah,illan yg sebelah bj merah tu...

Cerita Siang Ahad...
Pagi ahad,cam biasa la...Bgn pastu lapar..hahaha...nasib ada kek lapis.,..teru melantak...Pastu tgk melodi..then siap2 nak g beraya..hehe...Pg tu abg ca'el msg..ajak dtg umah..dr hari sabtu lg dia ajak...So aku mmg semangat nk pegi la..tp x de kwn...terus contact Pojie...Nasib Pojie nak join...So aku x yah drive..Yeay....hehehe...Aku sgt tidak berani nak drive kat kL....semua kat sini tahu,..hahahah..So pojie dtg aku x siap lg...cam biasa la kan..Always lambat...hahaha..Sory pojie..Sampai bwh umah terus gerak ke Rawang...Destinasi kami umah abg ca'el...X susah nk cari umah dia...Tp kami tersasar je sket..Abg ca'el tggu kat jalan..hahaha..Best sgt..Mcm2 ada...Dari kuih muih,ais krim n bihun goreng..Mkn lagi..hehehe...Pas je sesi bergambar ktorang gerak ke rumah abg am lak...Dgn kaedah lawatan yg sama kami gerak blik lepas sesi bergambar..then terus ke rumah sorang kawan pojie kat sentul....beraya dan makan lagi...kaedah lawatan ttp sama...hahahha...Otw balik,singgah kL sentral beli kek tuk seorang sahabat..hehhe....sian dia...sambung citer kat bwh...



@ abg ca'el house...meriah.



@ abg am house..grandzzzz



@ pojie pooh nye kawan house..meletupzzzz

Cerita Semalam.....

Semalam celebrate birthday lee...Teman serumah dan antara kawan rapat aku kat sini...Lebih kurang 4 bulan dah kenal lee...Kenal melalui kemal...Kebanyakan kawan2 aku kat sini aku dpt dr kemal...Sape kawan amir rayyan???hmmm..ssh sgt nak jwp kalu kemal tanye soalan tu...coz semua tu kawan2 dia dulu..hmm thanks kemal...Kalau korang x de hmm...dah2,aku dh janji x nak sedih2 entry kali ni...hehe...Untuk lee,Happy 23rd Birthday...Kami tak Lupa tp kami sengaja,...hehehe,...Idea tu dtg tiba2..ktorang plan untuk tidak wish lee time birthday dia...hahaha..sian dia..lee da call aku...konon2 nk ingtkan aku pasal birthday dia tp aku wat x lyn..last2 aku ucap selamat hari raya...hahah...menjadi jg idea ktorang tu..."lee,ktorang x kan lupa la.."..hehehe..Happy tgk semua happy semalam...Tp semalam ingt nk kumpulkan semua teman2 serumah..time otw blik tu dh msg smua..tp syuk x sempat..dia lik kuala selangor..mjlis dh habis br dia smpai sini...hmmm x pe ti open house kita kumpul ramai2 lg k...Persahabatan itu Sangat Indah Bila Kita Jujur Dan Ikhlas..Tanpa Ada Rasa Iri Dan Dendam Yg Tersimpan..ah...thanks korang semua...Aku Sayang Korang...Muahxxx










hmmm ok lah korang...tuk kali ni itu je dl ceritanya...Cerita tentang kehidupan...Selamat semuanya...InsyaALLAH...Jaga diri...

Salam Sayang

p/s :
::::::Nak sgt2 beraya dgn seseorang yg aku panggil Teman Yg Sgt Baik...harap dia baik2 saja...InsyaALLAH..aku akan selalu doakan dia...jg diri..jg diri..dan jg diri..
::::::Sory karl x dpt amik karl beraya umah abg ca'el...ti dtg open house erk...
::::::Sayang Korang Semua..muahxxx

9 comments:

Hazzy Ishak said...

wah sakan terjah umah orang erkkk...hehe

happy belated bday lee

Anonymous said...

salam...

tahniah n thnx tuk wan@amir coz gigih busaha wat majlis tuk lee...
n best sngat tgk ko hepy wan...
selamat hari lahir tuk lee gak..

langit xsentiasa cerah...
air tak sentiasa tenang...
bukan mudah tuk mnjadi mudah..
bukan senang tuk mnjadi senang...
keikhlasan bukan dukur dgn segala keringat...
bukan dukur dgn segala kepayahan...
tapi cmne kita mngecapi keikhlasan itu..
thnx again kalian..
aku tau korang sngat baik...
susah tuk trus bgini...
aku akan mncari jalan tuk mngatasiny...
n thnx again tuk shawn, lee, aiman, abg yus, jiji n hasrul...

p/s : kim slm tuk TEMAN YANG SANGAT BAIK....

aizul said...

langit xsentiasa cerah...
air tak sentiasa tenang...
bukan mudah tuk mnjadi mudah..
bukan senang tuk mnjadi senang...
keikhlasan bukan dukur dgn segala keringat...
bukan dukur dgn segala kepayahan...
tapi cmne kita mngecapi keikhlasan itu..


sorry kepada insan di atas tuh..aku tertarik dgn kata2 beliau...sgt menyentuh perasaan!!

thanx amir atas segala2nya!

I am Karl said...

sori karl?

wan pikir karl nk maapkan?

hahahaa... kiddin!

tu cake butterscotch pecan kan>>

owh my!

nnt open house kene ada

Anonymous said...

khas tuk aizul @ ajoy..

tu smua hanya nukilan rasa isi hati...
hanya santapan rohani...
segalanya brtindak mngikut emosi...
jnji hati xpernah lari..
dari landasan kasih ilahi...
sesungguhnya hidup ini penuh onak dan duri...

iyllienaz said...

bestnya ade org celebrate bufday..nak jugak!!..

farish H said...

meriahh aku je xde kat situ hahaa

zatil hidayah said...

hepy belated besday buat lee!!!

zatil hidayah said...

hepy belated besday buat lee!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...