Tuesday, 29 September 2009

~Hati Berbisik Jiwa Terusik~

Sekadar Gambar Hiasan


Assalamualaikum dan Salam Sayang semua...

Syawal Ke 10 hari ni...Terlalu pantas peredaran masa...Terasa baru semalam bermanja bersama Ramadhan...Terasa baru semalam menyibukkan diri dgn Pesta Ramadhan...Terasa baru semalam alam bergema dgn alunan Takbir..Terasa baru semalam bersalaman di hening Eid Mubarak...Aaah...Masa yg selalu menang...Dan kita???? Masih disini....Melakonkan segala mcm watak atas pentas lakonan yg kita panggil KEHIDUPAN ini...Ada yg baru mula menapak,dan ada yg sudah cukup veteren dgn alunan dan gerak cara di Pentas ini....

Semalam aku amat malas...ah..kenapa??aku sendiri x pasti...Segala report,proposal dan statement aku abaikan..Bkn sekadar abaikan,aku x sentuh pon..Ya ALLAH aku amat malas...Semalam aku memikirkan tentang sesuatu..Luarannya gembira tp yg tersirat dihati,Hanya ALLAH yg tahu....Terlalu byk emosi dilaman ini..Tp ada sesuatu diluar jangkaan berlaku semalam..Sesuatu yg aku jg impikan..To meena n kak da,kita usaha habis2san k..InsyaALLAH project itu akan berjaya kalu kita bersungguh...Chaiyok...Semalam jg sempat beraya sambil berdiskusi panjang dgn meena n kak da pasal our project..biarlah aku rahsiakan dl..Thanks kemal,lee n edy...teman aku...korang ttp boley beraya kan..Sedap sgt laksa meena even aku x suka laksa sgt sbnrnya...

Semalam jg teman aku yg sgt baik tu call...hmm seperti yg aku dpt rasakan itu yg berlaku...Ya ALLAH mahu saja aku jd pengganti dia agar yg tersiksa itu aku dan bkn dia...Semalam airmata ini menitis lagi...Aku sgt risau...Mahu saja aku terbang tuk memberi dia semangat..."Ya ALLAH,aku nak mntk tlg lagi...boley x???hmm Ya ALLAH,tlg hilangkan duka temanku itu..Ya ALLAH tlg kembalikan kegembiraan dia seperti dl...Aku sgt tidak kuat kalu dgr dia merintih...Aku sgt tidak kuat kalu lihat airmatanya jatuh hiba...Aku sgt tidak kuat lihat dia sengsara...Ya ALLAH kuatkan semangat dia....hmmmmm"....Buat temanku itu,sabar ya..Kuatkan semangat..Kesedihan,kegembiraan semuanya bersifat sementara..kita juga sementara...Moga kita kuat melakonkan watak2 kehidupan fana ini...Moga ALLAH redha dgn kita.....hmmmm jg diri,jg diri dan jg diri....

Td seawal 4.30 pg aku tersedar..terus aku terfikirkan tentang teman ku itu..Ahh aku sgt risau..Syukur pg td aku mendengar suara dia...cukuplah walau hati masih risau fikirkan dia....hmmmmmm

Maaf semua,aku akan bercerita lagi nanti....Sayang Kalian..... Ini Untuk Kalian Semua :


Bicara hati

Menjalani hidup ini banyak likunya….
Tak semua yang dilalui bersulamkan keindahan..
Dalam sepi,tangisan menjadi peneman…
Dalam duka, hanya ketabahan menjadi azimat..
Dalam gelisah kepayahan,hanya senyuman menjadi pengubat….


Namun…
Itulah kehidupan….
Punya kisah dan cerita tersendiri…
Ada suka..ada duka yang menemani…
Menyerah?
Tidak sekali…


Biarpun badai melanda,
Diri cuba tuk berdiri…
Biar jiwa tersiksa..
Hati cuba tuk berbisik……


Benar bagai dikata “hidup penuh bicara”..
Bicara itu hanya diri yang memahami..
Hanya Yang ESA mengetahui…


Biarlah ia kekal menjadi rahsia yang tersembunyi…

Amir Rayyan
03:30PM / 290909
Salam Sayang

6 comments:

aizul said...

tq atas nilai sebuah persahabatan yang dihulurkan!

bagai permata di dasar lautan..sukar untuk dicari, sukar untuk dilepaskan!

♥♥me ~ cik sara said...

wahhh..toucim bc luahan hti kmoo~

I am Karl said...

" oh tuhan
tunjukkanku jalan
untuk mengharungi dugaan ini
teman maafkan jikaku melukaimu
moga ikatan ukhuwah yg dibina
keakhirnya "

dgrkan SAHABAT SEJATI ... sebuah lagu dr UNIC yg tersgt indah & bermakna

Ejay said...

"sedap laksa tu wlwpun x suka laksa sebenanrya..."

sgt jujur. tp mcm fake pulak..hahaha

mr.syazwan said...

SOB2...

bykan berdoa pd illahi okies...

jgn lupa 16hb ni... huhuhu

Anonymous said...

kasih n sayang bukan boleh dbeli dgn wang ringgit....
persahabatan buakn boleh dbeli dengan harta bertimbun....
igt...

bukan mudah tuk mnjadi mudah
bukan senang tuk mnjadi senang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...