Thursday, 5 November 2009

~Kenangan Miri- Brunei 2009~ Bhg 1




Assalamualaikum dan Salam Sayang

Kembali mengisi cerita...Sudah lebih seminggu aku biarkan laman ini tanpa sebarang cerita...Get Here aku tinggalkan sbg madah terakhir sebelum aku berangkat ke Miri 30hb yg lalu..Alhamdulillah..Masih diberi peluang untuk aku kongsikan cerita-cerita lalu...cerita di miri dan brunei tempoh hari..Bumi Miri dan Brunei bw aku berfikir tentang indahnya alam...Melihat segala fenomena baru yg mungkin sedikit asing pada aku...Aku belajar lagi...Alhamdulillah syukur.



30 oct 2009,
Berangkat ke Miri dgn penerbangan MAS tepat pukul 8.30pg..Hati aku berat untuk pergi sebenarnya.Aku sendiri tak faham kenapa aku seperti tak mahu pergi..Aku gusar dan takut kehilangan sebenarnya..Alhamdulillah aku berjaya kawal emosi itu..Terima kasih buat lee dan hasrul..org yg menghantar aku dan kemal ke airport pagi itu..Terima kasih buat teman2 di teratak kasih bersemi jg,terasa begitu erat ukhuwah kita..Buat sahabat baikku yg jauh jg..kerana semangat itu aku langkah juga untuk terbang..




Sampai di Miri tepat jam 1010pg..Alhamdulillah syukur..aku dan kemal gn kan masa yg ada untuk berjalan2 sekitar airport..lapar sebenarnya...tp x de yg menarik..Time tu dh mula rasa lain..rasa nak balik pon ada...br dua jam lebih terbang dh mula rasa rindu kt semenanjung..aduh...aku pernah terbang jauh dr ini tp kali ni aku benar2 rasa...Muhasabah lagi Amir Rayyan...Lebih kurang jam 11,shahril dtg amik..if korang pnh bc entry2 aku yg lepas,aku da tulis pasal pemergian shahril ke Miri..So skrg aku dh tunaikan janji aku kt dia...dtg lwt dia kt sini....Ko happykan riel???hehhee..aku jg seronok dpt jmpa ko.....Terus ke restoran milik shahril bersama temannya then pa lagi makan...Ptg tu kami berempat ke pantai esplanade(x pasti btol x ejaan) untuk muhasabah bersama...Sayu aku lihat mentari itu terbenam...dan tahu atau tidak aku masih terkejut..Seawal jam 6ptg matahari sudah mula jatuh terbenam...Aaah belajar lagi....












Malam aku dpt call dr abg dayat...korang pasti kenal kerana byk entry aku selitkan kata2 dr beliau...seorang yg aku jdikan penguat semangat...Alhamdulillah akhirnya aku jumpa jg dgn dia...Abg Addy,akhirnya jmpa jg ngan abg dayat..hehehe....abg addy sila jgn tnya byk soalan..hahaha...Dan seperti yg dijangka dan dr cerita2 abg addy,semuanya btol,abg dayat bw aku bernyanyi bersama....Agak mantap vokalnya..haha..dan aku seperti biasa dgn lagu2 pilihan aku...aah gembira...tp aku masih rindu pada mereka2 di semenanjung...HEBAT...



Cerita bersambung......... hhehe


Salam Sayang

10 comments:

aizul said...

alamak ai..tk sbr nak tunggu sekuel citer nih!~ heheheh

I am Karl said...

cepat2la abeskan... jgn byk sgt chapter..

lariiiiiiiiikkkkkkkkkk

Hazzy Ishak said...

cmni kalah cite puaka niyang rapik...

cepattttttt

aizul said...

aah mcm org tuh..bnyk gle chapter dia!~

raya smp 5chapter ke hape..

upsss...!~ hahah

farish H said...

wahh bestnya uols! ile nk holiday same lagekkkk

Afzainizam said...

salam dari kami....
http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

lama tak datang blog ni.... eeeemmm bestnya ko naik kapal terbang...

eeeemmm aku suka tengok pic yang ko bagi tu... airpor miri cantik gak... ape pun story kali ni aku suka sangat pasal aku mmg nak ke miri nanti...

||| PöJìé PööH ||| said...

bestnyerr bejalan²..

aMir RaYYaN said...

Aizul : bhg 2 dh kuar..heheh..mgkin x byk bhg cam org tu..kan aizul kan,,,hehe

Karl :sure x byk..hahaha..comfirm..

Hazzy : hhahaa..ini cerita amir rayyan..heheh

Aizul : opss ti dia dgr..dia majuk..ssh..hahah..bdk2 kecik..

riz: ti kta holiday sesama lak k..

Afzainizam : nk ke miri:??bila??hhehe

Pojie: best sgt2..hehehe..tp rindu kt smua...:)

addyaholix said...

dayat kata ada orang gila ziana zain. huhu!

aMir RaYYaN said...

Abg Addy : Org tu sj nk nyanyi lagu Kak Ziana la..hehe...tp dia peminat setia dato' siti....:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...