Thursday, 5 November 2009

~Kenangan Miri- Brunei 2009~ Bhg 2



Assalamualaikum dan Salam Sayang...

Cerita bersambung semula........

Hari kedua di Miri, ikut perancangan semalam dan perancangan bersama shahril dlm phone minggu lalu,kami berangkat ke Brunei...Agak terlambat bgn...Keletihan mungkin..belum sempat lepaskan penat semalam...Tak mengapalah,dh namanya cuti....Terkejut lg pagi ni,bgn seawal pukul 6pg,matahari sudah terbit terang..aduh,betulkah putaran waktu ni..tertanya sendiri...Betul rupanya...Amir Rayyan,sila ingt kamu berada di Miri..hehehe..

Usai bersarapan segala,terus melangkah bersama semua..Brunei!!!! kami datang...Aku agak excited time tu...Mungkin kerana selepas balik dr UK last year,ini negara luar pertama aku lawati...Alhamdulillah,terima kasih ALLAH,masih berikan aku peluang ini..Peluang berjalan,bermuhasabah...Menafsir tentang kelemahan diri,melihat betapa agungnya alam ciptaan Mu Ya Rabb....Aku sungguh bersyukur...Aku terlalu byk meminta itu dan ini...Aku minta tanpa pernah aku rasa yg Kau sudah berikan aku segalanya...Aku sedar skrg...Moga aku lebih sedar nanti..insyaALLAH..

Sampai di Brunei dalam pukul 12 lebih...Terus ke masjid Jami' yg kubahnya bersalut emas..Ada dua masjid berkubah emas...Syukur,Kami sampai dan disambut dgn alunan azan Zuhur..Nikmat lagi...Berpeluang bersolat di dalam masjid yg sgt menenangkan jiwa..Aku bermuhasabah lagi...Aku doakan kalian jg berpeluang nanti..InsyaALLAH...Sungguh indah....kan semua....Usai solat,dpt msg dr Aunty An,dia sedang tggu di perkarangan masjid..Aunty An ialah adik kepada seorang ofismate aku..Sebelum kesini lg dia telah menjemput kami ke rumah andai ke Brunei...Alhamdulillah,ALLAH anugerahkan satu lg ikatan persaudaraan terjalin...Terima Kasih ALLAH..
Terus ke rumah aunty an dan uncle im,makan tgh hari di sana...Usai makan uncle im dan aunty an ajak kami berjalan2 di kg air dan melihat Brunei...Agak seronok berada disini...Boleh Aku katakan Brunei sebuah negara yang sgt menenangkan...Sungguh..Kalian pergilah dan pasti rasai yg sama...Berkonsepkan islam,aku rasa Brunei sudah lengkap...Perkampungan air yg best...Segalanya indah...Tp sejauh mana kaki melangkah,hati tetap rindu pada kalian semua di semenanjung...Bygkan sehari tanpa talian talifon,buat aku sgt gelisah...Sampai je miri,aku terus lepaskan segala rindu...Aduh,sungguh cpt rinduku ini menapak...

Pulang ke Miri dan segalanya terisi dgn pelbagai aktiviti yg melengkapkan hari...Gambar-gambar akan menceritakan segalanya buat kalian...Harap kalian terhibur...
Malam terakhir di Miri aku bertemu seseorang...HEBAT...........

Cerita akan kembali bersambung........

Salam Sayang

6 comments:

Anonymous said...

salam...shawn,ada sambungan lg..hmm tak sabar nk bace yg part Miri..insyaAllah,kalo ada umur dan rezeki mmg teringin nk jejaki brunei..-Mdm A-

aizul said...

Miri n Brunei!!!

tunggukan kehadiran A.M pulak ye!!! hehehehe

pusing~ said...

wahhhhh...brunei tuuuuu...
tp kan yan, yg bigung dgn putaran waktu tu yg penting...
heheheh
biase la borneoooooo:)
nnti lepak kat sabah plak ea...
dd bw round2..:)

addyaholix said...

tahu dah siapa yang HEBAT tu haha. pecah rahsia boleh?

aMir RaYYaN said...

Mdm Asma' : InsyaALLAH..mdm smbungan dh siap...hehe

Aizul :Jom..Miri ke brunei ke dubai ke..jom ....hahaha..:)

Pusing : Didi,ti wan g sabah didi bw jalan2 lak tau,.ngee...:)

Abg Addy : dah da episod akhir..tgk kat atas..hehehe....jwpnnya Nur Aisya Qaisara...hehehe..:)

mr.syazwan said...

MELATOP!!! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...