Friday, 21 May 2010

~Persepsi Diri~



Assalamualaikum & Good Day to all!!!

Sekejap je..dah hari jumaat balik...Dan sedar tak sedar kita dh nak masuk separuh tahun 2010...Pantas...masa bergerak sampai kadang2 kita sendiri tak sempat kejar...Terlalu byk yg ingin dilakukan setiap hari..selesai satu,sepuluh menanti....Alhamdulillah itu namanya kehidupan...Bekerja.,belajar,bertemu dan berpisah...argh semua manusia tempuh....cuma caranya yg berbeza...senyum saja....



Now sgt2 bz dgn kerja..itu ini semua nk kena update...Alhamdulillah..Kerja dari seawal 7.30pg dah kt centre..Kadang2 balik kol 10pm baru sampai umah..Ikut kan memang lah letih dan penat..tp bila fikirkan seronok jugak..atleast bila kita bz kan diri dgn kerja,kita tak terlalu fikir tntg masalah sgt...Kehidupan lagi....

Kadang2 rasa jugak nk cuti tp bila time cuti mmg x boleh..bosan yg amat sgt...last week da amik cuti,stay kt umah sorang2 cam tak best sgt..rasa cam lg best if kerja...macam2 karenah...Manusia...tak pernah puas dgn segala kehendak....Kalau cakap pasal hati dan sakitnya mmg lah...semua org tak boley nak sangkal..kadang kita rasa seperti dh buat yg terpaling baik,tp kadang2 org tak nampak semua tu...kehidupan begitulah..beri yg terbaik tak semestinya mendapat yg terbaik tp percayalah kerna ALLAH akan membalas dgn balasan yg teramat baik....so kita kena selalu ada sabar dan ikhlas...insyaALLAH....pesan ini untuk diri sendiri...:)

Hujung bulan ni akan bz dgn job bersama team The Laki-Laki Photography...akan berada di Negeri Sembilan dan Melaka pada satu masa...Alhamdulillah...Rezeki...Semalam jugak dah cakap ngan my principal kt sini...Plan nk cuti panjang pertengahan june sampai nak masuk pertengahan julai...Alhamdulillah kerna cuti diluluskan...Tak da aral boley la cuti panjang...:) InsyaALLAH...

Ok lah,actually tak tau nk citer pasal apa pon..just isi masa untuk meluahkan sesuatu...buat kalian terima kasih coz sudi singgah kt laman ni...InsyaALLAH ,nnti amir sambung cerita lagi k...:) jumpa lg!!!!



Salam Sayang

5 comments:

aizul said...

yeah!! sebagai manusia, kita takkan dpt penuhi kehendak dan kepuasan semua org..buat yg terbaik jer..

Hizami Rahim said...

wah.
suka ayat langit semalam belum tentu sama dengan hari ini.
;)

mr.syazwan said...

fotohgraphy kat ampang bila pulok??

haha

Qarl said...

pic baru kah??

o yeah! rezeki d laki laki

Amir Rayyan said...

Aizul : setuju.....:)

Hizami: tq so much...:)

Mr Syazwan: insyaALLAH...tggu ya...hehe

Qarl: pic ni time g miri last year...1st day kt miri...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...