Monday, 14 June 2010

~ Yang Anda Tidak Tahu~

Masa kecilku.......rindunya......


Assalamualaikum semua!!!!

Hari ni dah isnin...Minggu baru...berbaki sehari sebelum 15 June..dah hampir separuh tahun dah kita dalam 2010.....Alhamdulillah masih diberi peluang dan ruang....Syukur dan Terima Kasih ALLAH...Permulaan minggu..selalu ada sedikit rasa malas kan...Perkara biasa...rasanya semua turut laluinya...:)

Masa terluang...bukan tak de kerja tp cuba mencuri sedikit ruang untuk bercerita kat sini...Dah lama nak update pasal ni..Pasal diri sendiri...Yang korang kenal sebagai Amir Rayyan...Yang rapat dgn saya mungkin kenal dan tahu sikit sebanya pasal pemilik diri tp sy tak pernah bercerita disini dan hari ni sy sekadar ingin berkongsi...bukan untuk berbangga diri tp sekadar menafsir kelemahan sendiri....harap kalian memahami kerna sudah berkali kali sy ucapkan yg laman ini tempat sy luahkan rasa hati....Dan kalian adalah insan2 yg sgt sy sayangi dan hargai...:)

Apa yang kalian tak tahu pasal saya?? ( saya kongsikan 10 dahulu)

1. Saya akan diam bila org diam dan sy akan bercakap bila org mula bercakap.
2. Saya suka mandi lama2 ( saya sendiri tak paham...)
3. Saya suka buat kerja last minute ( tp selalunya hasil tak pernah menghampakan..alhamdulillah)
4. Saya selalu dapat rasa sama ada org itu tgh marah,tak suka @ apa2 dgn sy ( dan rasa tu selalu betul)
5. Saya tak suka tidur atas tilam ( sy suka tidur dpn tv..pelik kan)
6. Saya tak suka makan guna sudu terutamanya makan ayam ( sy budak kampung)
7. Saya mula ada email dan semua laman sesawang ni pada tahun 2004 ( lambatkan??yess,sy ketinggalan )
8. Saya malas mengemas tp sy akan kemas bila sy ada masa...
9. Saya suka sms dan call ( kadang2 org tak sms pon sy pegang hp,hahaha..pelik sgt kan)
10. Saya tak suka drive...(terutama jalan2 kat kL..hahaha..sy takut kot...tp boley la...pernah try)

Itulah saya..amir rayyan yg korang kenal kat sini...byk lg...tp setakat skrg sy kongsi yg itu dulu...Saya hanya nak jadi diri saya...Sebab saya tak mampu jadi org lain....Saya tetap adalah Saya....Kalian mungkin tak rasa apa yg sy rasa,dan sy mungkin tak rasa apa yg kalian rasa.....Saya cuba belajar menerima semua....dan Alhamdulillah sy gembira dgn itu...:)

Buat kalian semua , just jadi diri sendiri....kerna kita kenal siapa kita.....jg diri semua....sayang korang semua....


dah besar dh.....hehehe....tiba2 rindu kampung lak....:)

Salam Sayang

p/s: perkongsian itu hanyalah untuk diri sendiri bermuhasabah dan cuba mengubah insyaALLAH...:)

11 comments:

aizul said...

kalau nak tmbah lagi 20 leh?/ huhu

Hizami Rahim said...

;)
tidur depan tv pada waktu2 tertentu je.
especially kalau da ngantuk sgt.

Nazrul said...

owh..tersadis aku baca ko nyer blog tp best woo..bab mkn guna tgn bila mkn ayam, tido xda tilam,bersiram berjam-jam..itulah amir rayyan yg aku kenal..haha..

Sayang Nasarudin said...

hehehe, walaupun ader kekurangan biasalah manusia mana ader yg perfect.. Tp, aku bangga dapat kenal BUDAK amir Rayyan nie.. Meletop gitu.. Kannn...Lagu satu kena tambah dik, " aku makan cepat kalo guna tgn" hehehe

Qarl said...

jom senyum!

lalalala

Solihin Zubir said...

taw xpa.. huhu.. tp kan shawn.. sejak bila ang tukaq nama? huhu...

OoizzioO said...

siapa budak kampung tuh?
berani amik title kampung aku

Amir Rayyan said...

Aizul: boley je...:)

Hizami: hehehe..amir tiap2 hari...kdg2 x buka tv pon..:)

Nazrul : hehehe..kenal pon ko....tq..:)

Sayang nasarudin: tq kak zura...:)

Qarl: jom dik...senyum setiap hari...awet muda...:)

Solihin Zubir: hehe...nick name je...hehe....lama tol x jmpa kan..:)

ooizzio: izzi,ku juga budak kampung....:)

Apel D. Doragon said...

amer memang suke pegang hp.. xpaham.. bz gaknye ahha

::FAIZ FARISH:: said...

Lama tak singgah sini, maaf agak bz....

Amir Rayyan said...

Apel: hehehe...selalu sgt kan....bz la jugak..kdg2 tu wat2 bz...hehehe

Faiz: tak pe faiz...tq..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...