Wednesday, 16 June 2010

~Hijrah~

Assalamualaikum semua...:)

Pagi ni lain sgt rasa bila sampai ofis...Ini hari terakhir sy bertugas disini...Sudah hampir setahun lebih sy disini...Bermula disini dan hari ni sy kena akhirinya...Dua hari lepas,my Director cakap yg sy mungkin dipindahkan untuk jg centre lain...Sy ingt ia tak mungkin secepat ini...Tp ALLAH punya perancangan dan ketetapan..Petang dua hari lepas,Kak Shikin dr HR department dtg..Inform yg sy kena transfer ke new centre effective next Monday...Ya ALLAH cepatnya...Tp semalam,my Principal,Mdm Aleeza call dan inform yg i have to go there by today...hmm Allah sekali lagi merencanakan dan tetapkan...Dan sy hanya redha..Terima Kasih ALLAH.....

Tadi waktu sy smpai kt gate ofis...sy tgk je jalan...hmm sy imbas kembali masa sy bermula...susah....tak senang pon...hmmm dari sy pegi ofis jalan kaki...Stay kt bilik...bukan rumah tau..bilik yg bwhnya kedai..hmmm...time tu ada satu katil dan tilam sy je...huhuh...susah sgt rasa...Dah la time tu x kenal sape2 lg kat sini...Awal pg dh bgn,balik petang sgt...hmmm time tu rasa kesorangan sgt..... Nak pegi meeting pon susah time tu....Alhamdulillah selepas sebulan,dan bila sy dpt Rayyan Adam( my lovely car) segalanya makin mudah...Tp bebanan kerja makin bertambah...Alhamdulillah...Sy lalui pelbagai cerita disini..Yang susah sy nak kongsi semua..cukup ia terlalu istimewa buat sy kenang....

Hari ni,sy terakhir disini...sy mungkin akan datang selalu tp pasti tidak sama...Kerusi yg sy duduk skrg pasti akan jd kenangan...PC sy kat sini..Printer,pen semua adalah kenangan..Argh sy seorang yg tak kan boley lupa setiap kenangan...hmmm...apa yg sy boley cakap, Sy hanya bawa semangat kesana tp hati sy tinggal dibilik ini...tempat dimana segalanya sy mula....

Alhamdulillah....Harapan moga punya hikmah atas hijrah yg satu ini...Moga ALLAH permudahkan segala urusan...Moga sy diterima baik disana...Moga hubungan yg terjalin tak kan pernah terpisah walau hanya dgn jarak....Ya ALLAH,sy terlalu sygkan centre sy ini.....hmmmmm

Buat staff,teachers yg sy panggil akak dan sahabat, jg centre ni ya...Kita selalu jd yg terbaik antara semua walaupun tak selalu org pandang apa yg kita buat...Sy doakan kita terus jd yg terbaik kerana kita adalah terbaik...insyaALLAH...jg diri semua...sy pasti dtg melawat kalian yg sungguh dekat dihati...Buat Kak Ina,Kak Amy,Kak Zila & Kak Ita, ada ms kita makan ABC sama2 k...Tp dah tak boley selalu la..Kalau jatuh kena bgn sendiri kan..hmmm kena jg diri jugak...Lesson plan jgn lupa buat tau...lepas ni bukan sy lg yg check....Kerja kena Ikhlas kan...Lepas ni kalau gelak2 jgn lebih2 tau....hmm .....Tlg jg students kita elok2 k...jg diri jugak!!!! akan rindu tiap saat yg kita lalui bersama.....

"Adakalanya Kita Perlu Menangis,Supaya Kita sedar Yang hidup bukan hanya untuk Ketawa.."
"Adakalanya Kita Perlu Ketawa, Supaya kita dapat menilai betapa beharganya setitis airmata.."

Salam Sayang

3 comments:

Jantan Keparat said...

wah..
suke entry nieyh!
bagus2!

Hizami Rahim said...

eh eh nak pergi mana ni?
;)

Qarl said...

zami

die nek pangkat tukar center

hakhak

ttp nama kak ita naek kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...