Tuesday, 13 July 2010

~Kunci & Tombol~

Assalamualaikum Semua...

Waktu entry ni ditaip,jam menunjukkan pukul 2:30am, 13 Julai 2010 bersamaan 1 Syaaban..Baru je selesai  habiskan cerita penghujung malam....Rasa mcm nk gelak kuat2...hehehe...Masalah2 di ofis seakan selesai selepas peristiwa malam ni....Terima Kasih ALLAH....Jom sambung cerita...hehe...

Siang tadi masa kat ofis,housemate a.k.a ofismate amir call,dia cakap pintu bilik dia terkunci...untuk kali kedua.....Kali ini dia yg terlupa...tertinggal kunci kat dalam bilik..Nak dijadikan cerita,pintu rumah pon terkunci dan time tu memang tak de sape2 pon kat umah...Hahaha..memang terkunci dan dikunci la ceritanya....Alhamdulillah,cari punya cari..call punya call,dia terjumpa kunci amir,nasib sorang lagi housemate yg pinjam kunci umah amir semalam tu tinggal kunci tu..if x,mmg x pegi keje la hasrul..sian dia...

Td amir ada kelas malam kt centre hasrul..So kitorang blik sesama..Sampai je,mmg perkara pertama buat ialah musnahkan tombol pintu...ketuk punya ketuk,ketuk punya ketuk smpai terkeluar penukul tu..hahaha..at last guna lesung batu ketuk..hahahahaha..macam2...Dah setel memusnahkan tombol itu,hasrul terus ajak pergi beli tombol baru...tanpa cakap banyak amir terus g tau hasrul,nk tukar tombol pintu bilik amir jugak..hahahaha..gatal..tp mmg wajib jugak tukar co sejak duduk mmg tak de kunci...pernah ada tp amir hilangkan..hehehe..salah sendiri...

So pergilah cari kedai nak beli tombol tu..Dah dapat terus blik pasang..Selesai je pasang tombol pintu hasrul,dia tlg amir pasangkan tombol kt pintu amir lak..dh setel terus masak spagetti lak..makan malam katanya...hahaha..tugas amir td goreng ayam...hahaha..time giliran nk goreng ayam tu,masuk bilik jap..nak tukar baju la konon..So kunci la pintu...bila nk kuar je pintu tak leh bukak..terjerit2 la panggil hasrul...Adoi,terkunci pulak dari dalam..Luar dalam tak boley bukak..hahahaha..gigih kitorang cuba macam2...at last bukak blik satu persatu...dgn cermatnya...hehehe..benda2 ni kan sensitif...hahaha...Pengalaman betul...TERKUNCI!!!!!..pengajarannya,sila simpan kunci2 anda dgn baik...dan jika anda mahu memasang tombol,pastikan anda memasangnya dengan betul dan teliti...tq hasrul tlg pasangkan...tq so much....:)

Owh ya,ms hasrul gi bli tombol td,amir x kuar,kat dalam kete je,tgh tggu dia smpai layan IKIM.FM,time tu dengar puisi Datuk A'Samad Said, tajuknya "Kita Ini Tetamu Senja"...rasa sayu dgr...hmm muhasabah sendiri....Kita hanya tetamu senja...menanti masa untuk kembali...datang putih,pulang bw dosa dan pahala yg kita raih....Masya ALLAH....Moga ALLAH permudahkan segalanya.....

Ok lah,dh pukul 2:50am..Esok nak kena sampai ofis awal..Byk kerja nak kena siapkan...Moga ALLAH redha....Owh ya,dh 1 Syaaban..Sebulan saja lagi sebelum Pesta Ibadah bermula...Moga ALLAH beri peluang merasai kemeriahan Ramadhan...rindunya.....insyaALLAH..Tak Sabar Nak Tunggu Ramadhan!!! Jom beramal dan senyum!!! :) 

rindunya time ni...ms ni umur amir br 7 tahun..1st day nk g sekolah rendah..hehe...


Jaga Diri Semua..

Jaga Peribadi......

Jom Senyum....

Salam Sayang

p/s: waktu publish entry ini pd pukul 9.00am,13 julai 2010,1syaaban..heheheh

10 comments:

Hizami Rahim said...

hehe.
comel je kecik2 tu.
:D

shinawawa eyenie said...

comel time kecil2 dulu

Adi Luqman said...

kesiannya terkunci dan dikunci..hahaha.

ha lain kali hati2 ye!

Adi Luqman said...
This comment has been removed by the author.
Hazzy Ishak said...

hari tu pintu bilik air terkunci dari dalam. nasib baik jumpa kunci kalau tidak tak leh mandi.hehe

Nazrul said...

terkesian n tergelak guling2 bila membaca ini post entry..haha..aku cuba bayangkan encik amir menjerit-jerit memanggil kwnnya..lps nie berhati-hati didepan pin2 sebelum menutupnya..bahaha..

aizul said...

len kali spare kan kunci bnyk2..hehehe...

comey dak kecik tuh..cam amir plak..agagag!

saya suka senyum said...

ahahahahaha..mmg kesian...
simpati sikit...pape pown...comey pic tuh..uhuuu!chubby tuh...

Qarl said...

jom beli kunci

tibe2

aku ca'el said...

comel pict

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...