Wednesday, 21 July 2010

~SAHABAT~

Assalamualaikum semua....

Terasa nak share something ngan korang semua...Waktu2 ni amir tersangat bz...Ya ALLAH,permudahkanlah....Waktu ni terasa rindu semua ada...Amir just nak share ape yang pernah amir tulis dulu...catatan buat seorang teman....Untuk kalian,amir titipkan kembali....:)

Untuk seorang teman:

Terkadang kita perlu menangis kerana kehidupan sememangnya begitu...

Terkadang kita terlalu sukar menerima dugaan tp dugaan itu indah sebenarnya...


Terkadang Kita rasakan kita sudah punya yg terbaik tp ALLAH akan hadirkan yg paling baik...


Terkadang kita terlalu rindu pada sesuatu tp sebenarnya rindu itu mengajar kita byk benda...
Terkadang kita salahkan diri bila diuji sebenarnya ujian itu akan memberi kita harga sebuah pengorbanan

Terkadang kita persoalkan kejadian ALLAH,sebenarnya ia adalah untuk diri kita....

Teman, Hidup sememangnya begitu...Ada suka,tangis,bertemu,berpisah..ia resam sebuah perjalanan bernama KEHIDUPAN...semua akan rasainya cuma cara membezakan kita semua...


Teman,Sabarlah...Hari-hari indah pasti tiba...ALLAH tidak menguji jika ALLAH tahu kita tak mampu....

Teman, ALLAH menguji tanda kasih dan sayangNYA pada kita...

Teman, Ingat,menangislah..Pelangi pasti muncul nanti...


Teman,Berdoalah...Itu senjata paling tajam...


Teman,Moga hari-hari mu akan indah nanti..Moga senyuman itu terukir lagi...Moga kau semakin faham erti sebenar ujian ini...Moga kau akan terus tabah...tabah...dan tabah....

Doaku akan iringi langkah mu...Ingat..Ujian ALLAH itu indah sebenarnya...

Dia hadirkan kita petir dan kilat kerana Dia nak gantikan kita dgn Pelangi Yang amat indah...Bersabarlah.....
Jaga diri semua.....tak sabr tunggu RAMADHAN!!!!
Salam Sayang 

7 comments:

Qarl said...

tp kdg2 nangis,

pelangi x muncul pun...

mungkin pas nangis trus tertidur kot..

lama dh kot x nangis haha

Hezesuze said...

selalu kalo petir or kilat trus off lappy

pastu trus tdo....hehehe

p/s sungguh indah kata2 mu itu Amir

ZaCk AzRiN said...

mnangis akn mbuatkan kita trasa lapang....
bdoa akan mbuat kita smkin bkeyakinan.....
insyaAllah...apa yg blaku mpunyai hikmah.....

aizul said...

Terkadang kita terlalu rindu pada sesuatu tp sebenarnya rindu itu mengajar kita byk benda...

dat quotes sgt betol!!

::FAIZ FARISH:: said...

Hi Amir, lama tak singgah sini... apa khabar.....?

Amir Rayyan said...

Qarl: hehehe..:P

Hezesuze:heehh...:)

Zack Azrin: insyaALLAH...ameen..:)

Aizul: :)

Faiz: hi faiz...alhamdulillah..baik2 saja..:)

Anonymous said...

sahabat adalah kurniaan terbaik berbanding kekasih. ~ cael

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...