Tuesday, 2 November 2010

~Jeritan Batinku~

Assalamualaikum Semua.....

Ok 1st time nak jerit kuat2 kat sini....sebab kat sini orang tak dengar...tak semua baca......Argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tolong!!!!!huuuhhuuhuh.... :(

Hari ni punya la semangat gi ofis awal....Belum sampai ofis dah dapat call...Ok bila call pepagi maksudnya kerja bertambah....huhuhuh...Boss sekarang suka kejut solat subuh...Alhamdulillah....huhuhuh...

Sampai ofis,bukak pc,tgk fb,dpt info...Starbucks HARAM....Alhamdulillah..Info dari JAKIM....Bukan sebab apa,kalau hanya keluar istilah boikot,memang tak jalan,so bila dh haram,sure orang tak singgah...... ( Sy ulas secara formal...mungkin...hehehe..) Tetiba teringat time belajar hadis kat sekolah dulu....Haram tetap haram...Moga ALLAH redha... (maklumat lanjut boleh call JAKIM )

Sambung buat kerja...Tak terbuat pon sgt...Tgk kerja melambak,memang tak terlayan...Sudahnya layan komen2 kat fb... ( Ok ini kelemahan sendiri....huhuh...)

Istilah kerja orang kerja orang dan kerja kita kerja kita memang tak ada kat sini...So,tukar kpd kerja orang kerja kita,kerja kita dh tentu2 kerja kita... (ya ALLAH,ikhlaskanlah hambaMu...huhuhuh...)

Petang call untuk confirmation dewan...Jawapannya mendukacitakan...Form semua dah submit & dah confirm actually, sudahnya boley pegawai disitu cakap dah ada orang tempah dua bulan lepas...Ya ALLAH,kenapalah confirm masa sy apply ari tu!!!!! bengang  tp ujian ALLAH indah kan...Alhamdulillah....Nasib dh buat backup awal2...So kerja dipermudahkan disitu...alhamdulillah... (biarlah orang nak cakap dewan tu tak ok ke ape ke,yg penting orang yg bercakap tu tahu ke betapa susahnya nak dapatkan dewan...so next year,sila cari sendiri....huhuhuh..)

Lepas asar, lee call...ajak jenjalan pusing2 Shah Alam...Macam tau2 je memang tgh nak jenjalan tenangkan minda...So ptg td kami mmg jadi YB Shah Alam..Pusing2 lawat kawasan....Alhamdulillah,bukankah disebalik kesulitan itu akan ALLAH gantikan dengan ketenangan...Terima Kasih ALLAH..tgk rumah2 yang sedang dibangunkan kat Shah Alam menguatkan lagi impian untuk memiliki rumah sendiri....Nasib Bajet 2011 ada program rumah pertamaku.....lalalalalla.. (2011 ok...Siapkan 2010 dulu...huhuh..byk berangan...)

Saat ini,masa ini,waktu ini,hanya fikirkan nak cepat habiskan event ni...Harap2 semuanya dipermudahkan insyaALLAH...Nak buat yang terbaik...Sekurang-kurangnya kita puas hati dengan usaha kita....Allah pasti tolong dan permudahkan.....InsyaAllah ameen.....

K lah semua,sape2 yang tgh exam tu,Bittaufiq wannajah ya...All the best...Yang tension2 ngan kerja tu, cuba bg masa dekat diri,mintak tlg dgn ALLAH,insyaALLAH pasti ada jalan keluar.....Jaga diri semua....

Saya tulis apa yang saya rasa sebab saya pasti baca semula... (maaf semua!!! )

(Rasa mcm perlu jumpa budak comel ini..huhuh...aiman,miss u.....huhuuh..)

Salam Sayang

4 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

bru manis if idop ni ckup sume rs stress sadis gmbira..bru ade warna kan...TQ ALLAH..

Jey Yusuff said...

klu hidup tak buat apa kosong pula jadinya

Qarl said...

yup tgh exam. thanks 4 d wish hehe

jumpe sok

::FAIZ FARISH:: said...

Amir maaf dah lama tak singgah, agak bz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...