Wednesday, 22 December 2010

Lagu Rindu

Assalamualaikum Semua...

Hari ni balik umah awal..Tak macam selalu...tengah cuba nak ajar diri untuk balik ikut masa...tapi bila balik umah bosan..sebab kat umah tak de orang...dulu rumah ni ramai,sekarang semua dah bawa haluan..ada yang pindah untuk lebih dekat dengan tempat kerja,ada yang sudah habis belajar dan ada yang pulang ke desa..

Petang tadi,sebelum balik rumah,tgk balik gambar2 lama..Jumpa satu folder..gambar lama..bila tengok baru sedar,la dah besar dah....tetiba rasa rindu kat zaman kanak-kanak....(baru tersedar rupanya..hehehe)


Kalau mama & abah tengok gambar ni,mesti imbau nostalgia kan..."Mama & Abah, Along saja je letak pic lama ni...hehehhe..." ..



Ini gambar kenangan saya dan adik-adik masa kecik...hahahhaha...jarak kami jauh2 jugak....Kalau nak tahu,dulu masa kecik,saya ngan angah (adik ke2 saya) selalu bergaduh...hahahaha..Sian mama & abah,pening layan karenah anak-anak lelaki berdua ni... Pastu bila Achik ( Adik ke 3) & Tam ( Adik ke 4) ada,dorang berdua lak suka bergaduh...hahahaha...time tu memang menguji kesabaran mama..ye lah,anak-anak2 lelaki yang empat ni asyik bergaduh je...macam nak pecah rumah...hahaha..Tapi mama garang..hahaha..siang gaduh,malam wajib kena marah....tapi sekarang mama dah tak garang lagi...Sebab ada dua puteri yang ceriakan hidup mama.. Nur Syakira Adila & Nur Shahira Alieya...Dua puteri dalam keluarga...:)

"Untuk adik-adik along ; Angah,Achik,Tam,Intan (panggilan untuk adila), Alieya..Along sayang kalian...Along doakan yang terbaik buat kalian..Along rindu kalian....

Angah : Dah kerja kan,tak pe Angah,buat ja apa yang angah rasa terbaik,Along sokong Angah..(lepas ni kita gaduh lagi!!!)

Achik : Adik along yang pendiam..belajar rajin2....Along doakan yang terbaik!!! (Acik byk persamaan ngan saya..)

Tam : Along doakan tam berjaya capai2 cita2 tam...(Saya selalu marah dia..heheheh)

Adik Intan (Adila) : intan dah tak ley manja2 dah..giliran alieya pulak,so kena jadi kakak yang baik...( dia paling manja dengan saya..hehehe..)

Alieya: Adik comel along ni..tak puas lagi nak manja2 ngan alieya...insyaAllah ti along balik k... ( Adik bongsu saya...)

Walaupun adik-adik,Mama & Abah tak baca blog saya,tp saya tetap nak catatkan yang diatas...Mereka kehidupan saya...Rindunya......

Sampai sini dulu...Setiap orang layak untuk dihargai dan rasa gembira!!!! Jaga diri,Jaga Solat & Jaga Hubungan semua... :)

Salam Sayang

4 comments:

Qarl said...

trus nak layan lagu KENANGAN MENGUSIK JIWA xpun RINDU BAYANGAN

..hizamirahim.. said...

hehe.
kenangan tu.
tanpa mereka, siapalah kita.
zami pun selalu gadoh dgn adik masa kecik2.
sampai pecah kipas, pecah tingkap, koyak bantal.
fuhhh...

Hezesuze said...

kenangan masa kecik adalah kenangan paling indah kan

SyahmiFikri said...

wah2.. bgus nye along niee...

nie la contoh along terbaik..

kenangan lama mengusik jiwa nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...