Saturday, 26 June 2010

~Mukhsin,Genius Aulad & Amir Rayyan~

Assalamualaikum semua!!! 

Alhamdulillah...Pantas betul masa,dah hari sabtu....Ada yang cuti dan ada yg perlu bkerja....Alhamdulillah,jalani hari seperti biasa...Hari ni ada meeting dan training kat HQ...tp myb amir nak pergi meeting je..training tu dah byk kali sgt pergi...topic yg sama,speaker yg sama..heheeh...:) jom senyum dipagi sabtu......ALLAH masih kurniakan kita nikmat untuk hidup... Btw hari ni kat Shah Alam ada Hari Ilmu dan Gerakan Membaca Perdana Selangor di Taman Tasik Shah Alam...Kalau tak silap this is the largest outdoor reading event in Malaysia...Jom ramai serbu Taman Tasik Shah Alam...hehehe..Sape2 yg tak nak pegi boley dtg Shah Alam untuk shopping jugak...Hari ni Member's Day KK home kat SACC...:) meriah Shah Alam hari ni....:)

Mukhsin



Semalam lepas setel print pic wedding,amir ngan haiqal singgah JJ bukit tinggi jap..Saja jenjalan + makan... Dan satu kemestian bila pegi JJ,mesti pegi tempat jual CD,DVD...and ternampak DVD citer Mukhsin karya Allahyarham Yasmin Ahmad..Haiqal tanye amir dah tgk lom citer ni...Jujur cakap memang tak pernah tgk...Amir bukan seorang yg suka layan muvie sgt...If ada yg ajak,baru amir pegi..So boley dikatakan dalam setahun da la beberapa citer yg amir tgk...Mcm tahun ni,rasanya br dua kali cam tu kot tgk muvie...hahahaha....the latest film yg amir tgk Lagenda Budak Setan...hehe..Ok citer balik pasal Mukhsin..Layan citer ni tgh malam semalam...Dan ape yg amir nk cakap amir nak kasi semua bintang yg ada untuk filem ni sebab amir bukan pengkritik filem tp penonton filem yg jarang2 menonton....hehe..Filem ni bagus sebab paparkan realiti sebenar masyrakat dan pertama kali tgk filem Yasmin Ahmad,amir dapat tahu yg Beliau begitu dekat dgn masyarakat...Suasana kampung..pemikiran masyarakat..Perbezaan antara yg terdidik dan tidak...Semua terkumpul lengkap dalam cerita ini selain kisah cinta Mukhsin dan Orked...Secara keseluruhan,filem ini wajib ditonton oleh semua yg belum menonton...heheh...:)




Beberapa hari lepas amir sempat view website Genius Aulad, dah bertukar wajah...(boley klik kat link kat atas tu ye) Last 2years,amir pernah practical kat sini...Sgt best...Genius Aulad ni bukan macam tadika biasa..dia lebih kepada enrichment centre..So perbezaannya kebanyakan program diorang create sendiri...Kalau korang berkesempatan melawat tempat ni,sure korang teruja...hehe kan Haiqal kan...Semalam otw balik Shah Alam,amir call Kak Ina,Pengetua Genius Aulad branch Shah Alam...Saja nak pergi melawat dan nak beli cd HAPPY TO SOLAT..amir beli dua cd HAPPY TO SOLAT..Satu untuk Irfan,anak sedara boss, dan satu lagi untuk Aiman....hehehe..:) Amir jugak dapatkan cd We're Brothers & Sisters jugak produced by Genius Aulad dan artis yg terlibat Raihan...cd We're Brothers & Sisters ni if korang nak boley dapatkan dekat JJ dan tak pasti lak kat kedai2 cd lain da ke tak...tp memang best...:)



"Facing one Qiblah, We Should feel for one another..Share the fear and hope,in this small world we share..We are brothers and sisters,help the world together "

Amir Rayyan

Kehidupan boley dikatakan semakin hari semakin mencabar..Kalau nak berjaya kena terus buktikan sesuatu yg buat orang nampak hasilnya...Sekarang ni macam2 plan tgh berlegar2 dalam kepala otak...Yang tertangguh dan yg sngaja ditangguhkan dulu...Moga ALLAH permudahkan segalanya..Untuk langkah pertama,projek pertama sedang giat diusahakan..Harap berjaya nanti...Adi Luqman,tq coz setuju nak help me on design....projek apa??InsyaALLAH dah selesai nanti amir ceritakan ye...Semalam lepas melawat Genius Aulad,mcm terfikir plan lagi untuk ms depan...Masih banyak nak kena fikir dan insyaALLAH bila kita plan dan bersungguh sungguh nak buat,pasti akan ada jalan..Moga ALLAH permudahkan insyaALLAH.....


Buat kalian,Hidup ini singkat,jalani seperti ia panjang,beramal seperti esok adalah hari akhirnya...Jom kita senyum dengan semangat....

ok lah,nak siap2 pergi meeting dan tak nak pergi training...hahaha...jg diri semua...jg amal ibadat jugak...tak sabar tunggu RAMADHAN.....insyaALLAH..:)

Salam Sayang

10 comments:

Apel D. Doragon said...

amir t buka same jom... kat flaming:D

Cap Api said...

xpernah tgk filem mukhsin.. sebab or sllu cakap filem arwah YA xbest..

Qarl said...

MUKHSIN BEST!

BLOG PUTERA YUSOFF said...

byk jugak la tgk karya Y.A... hampir semua... xtau nk kata best ke x

AkU said...

filem arwah..mostly best..but..xsemua la..but..I like her advert..

OoizzioO said...

aku belum pernah tgk mukhsin lg!
anyway amir
keep it up
and stay happy bro

aizul said...

yeps..filem2 arwah mmg sgt superb!!!

u should watch RABUN..filem arwah jugak..tp tak kuar kat public!

fiziskandarz said...

thanx for all the good review :) haaa mukhsin tuhs mmg best! main galah panjang + main kawin2 haha sungguhla permainan zaman 90an :P

mohdikram said...

mukhsin? kewl.
tp, mcm caranya percintaannyew penuh kebaratan. tak suke! tapi aM suke cerita nyew.

ahask! cane tu.haha

Amir Rayyan said...

Apel: insyaALLAH ti kita buka sesama k..:)

Cap Api: anda wajib tonton..:)

Qarl: tq dik..:)

Blog Putera Yusoff: mmg best..:)

Aku : best..:)

Oooizzioo: izzi,ko wajib tgk...mesti tersentuh...btw take care too k..:)

Aizul: rabun???okies...:)

Fiziskandarz: heheh..kan...zmn2 kanak2......:)

Mohdikram: heheh...gabungan yg mantap...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...